Джон Лорд работи по окончателния  студиен запис на „Концерт за група и оркестър“, първоначално композиран и свирен за пръв път през 1969 година. Концертът е записан на живо в Роял Албърт Хол през 1969 г. и отново през 1999 г., но никога не e записван в студио среда.
Кралската филхармония на Ливърпул и  диригентът Пол Ман са потвърдили за новия запис, който ще бъде завършен по-късно тази година.

– През последните години след като напуснах Deep Purple, съм го свирил над 30 пъти с различни оркестри и диригенти по целия свят, и разбира се през 2000 г. го направих и над 30 пъти с Purple на „Concerto“ турнето, така че съм усъвършенствал  „парчето“ на живо на сцената, и съм имал възможност да променим нещата, които не са звучали добре. Поради това е прекрасна и вълнуваща перспективата за записване на окончателен вариант на произведението.
Ливърпулската филхармония и Пол Ман
– Аз съм развълнуван, че отново работя с Кралската Филхармония на Ливърпул. Имах изключителното удоволствие да работим заедно на няколко пъти след записването на Дърам Концерт с тях през 2007 година. Те са чудесна група от музиканти, както и Пол Ман – един скъп приятел и човек, който познава произведението изцяло, не може да има по-добър диригент и оркестър за този запис на концерта, казва Джон.

Противно на слуховете, няма други Deep Purple членове – настоящи и бивши, които да са включени в записа.

Музикантите, които участват, ще бъдат обявени своевременно.