COMEBACK KID свириха за втори път в София

COMEBACK KID

COMEBACK KID свириха за втори път в София на 20 януари. Този път подкрепа им бяха македонците SHORT FUSE HERO и нашенците EXPECTATIONS и BROTHERS IN BLOOD, а събитието се проведе в малката зала на „Mixtape 5“.

Първи на сцената бяха съседите SHORT FUSE HERО, за които това нито беше първо стъпване на българска сцена, нито първо подгряване на вече утвърдена хардкор група. Само преди година те ни гостуваха в подкрепа на DEEZ NUTS. Подходящо съчетаните групи само надграждаха темпото за вечерта и македонците положиха основите подобаващо. Следващи на сцената бяха EXPECTATIONS и каквото и да говореше вокалистът Жоро за хейтъри и подобни, истината е, че всички се кефят на групата. По време на техния сет залата се запълваше бързо от все още прииждащите хора. EXPECTATIONS посветиха част от сета си на приятелите, които вече не са сред живите, а същото направиха и българо-холандската банда BROTHERS IN BLOOD след тях. Всички положителни и негативни емоции бяха на показ и точно това прави едно хардкор шоу толкова истинско.

А звукът беше идеален!

Канадците COMEBACK KID надали бяха впечатлени от влошените метеорологични условие и стабилната снежна покривка в столицата ни, но определено настроението в залата им хареса. Или поне, по техни думи, е било по-добре от Гърция. 😉

„Outsider“ е името на актуалния албум на групата, с който бяха дошли да ни запознаят. Редом с предшественика му „Die Knowing“ заемаха най-много място в репертоара. COMEBACK KID представиха по-мелодичната си страна с песни като „Surrender Control“, „Somewhere, Somehow“ и тежка непринуденост с „Wasted Arrows“ и „Broadcasting“. В разгара на събитието хвърчаха хора, крайници, обувки и дори телефони. Вокалистът Andrew Neufeld беше достатъчно мил, за да отделя по минутка между песните да разведри обстановката с шега, да върне счупен телефон връхлетял на сцената и да пита пострадало момиче дали е добре. Вечерта напредваше и краят на концерта се виждаше. Можеше да чуем „Loosing Sleep“, но канадците старателно я бяха задраскали от сетлиста си и на нейно място прозвуча „Didn’t Even Mind“. Стигна се и до закриващата по традиция „Wake the Dead“, на която присъстващите полудяха. Гвоздеят на вечерта. И после тишина.

Концертът беше поредното доказателство, че София винаги е отдавала голяма почит на хардкора и не смята да спира.

Сетлист:

Outsider
Do Yourself A Favor
Surrender Control
G.M. Vincent & I
False Idols Fall
Somewhere, Somehow
Absolute
Wasted Arrows
Should Know Better
Talk Is Cheap
Broadcasting
Didn’t Even Mind
Hell of a Scene
All In A Year
Die Knowing
Lower the Line
Wake the Dead

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото