Eisenwald има удоволствието да обяви дългоочакваното завръщане на COLDWORLD с третия им дългосвирещ албум, озаглавен „Isolation“.

Композиран по време на изолацията, предизвикана от пандемията през 2020-2021 г., „Isolation“ включва някои от най-експресивните композиции на COLDWORLD до момента. Успявайки да издигне конвенционалните звуци, преследвани в това, което най-добре се описва като ембиънт депресив блек метъл поджанр, най-новото звуково начинание на COLDWORLD потапя слушателите в невероятно пространствен звуков пейзаж, пълен с пищни класически инструменти и ефирни, но понякога мъчителни вокали, първият от които е показан брилянтно във втората песен на албума „Soundtrack to Isolation“.

Ясно е, че тази музика е наистина честно и емоционално представяне на това, което единственият ръководител на проекта G.B. е преживял през последните години. Песните, които съставляват „Isolation“, следват една след друга без усилие, като дори привидно дълги тракове се управляват от майсторския подход на G.B. към писането и подреждането на песни.

По време на „Isolation“ слушателите могат да забележат влияния, вариращи от по-традиционен блек метъл и изключително тежък дуум, слят с пост-рок залитания по линията на Godspeed You! Black Emperor. Трябва да се отбележи специално използването на класически струнни инструменти и водещи хармонии на китара, които напомнят за ранните My Dying Bride. Въпреки това, именно сливането на тези елементи и тяхната интерпретация чрез творческия ум позволява на слушателите да се изправят пред невероятно индивидуалистичен звук.

Творческата и разнообразна вокална работа, включваща наслоени чисти вокали, мъчителни ридания, завладяваща форма на това, което вероятно е гърлено пеене, както и дълбок гроул, придават на „Isolation“ безпогрешно предимство пред много от съвременниците на COLDWORLD в една доста претъпкана сцена. Слушателите със сигурност ще се връщат редовно към тези осем песни, тъй като това произведение не се възприема лесно в неговата цялост при първо слушане. Въпреки че прави зашеметяващо първо впечатление, този албум изисква да бъде изживян многократно.

„Isolation“ излиза чрез Eisenwald на 30 септември 2022 във формати CD / CD-Book / LP / MC и дигитално. Обложката и трак листът изглеждат така:

1.Leere
2.Soundtrack To Isolation
3.Walz
4.We Are Doomed
5.Five
6.Wound
7.Isolation Stagnation
8.Hymnus

А първия сингъл, песента „Walz“ можете да чуете по-долу.