COLDPLAY пускат на пазара Live 2012

19-ти ноември е датата, на която Coldplay пускат на пазара Live 2012 – първият концертен филм и албум с живи изпълнения на бандата от 9 години насам. Проектът проследява тяхното всепризнато Mylo Xyloto световно турне, което е видяно от повече от 3 милиона човека от започването му през юни, 2011 г.

 Филмът е режисиран от Paul Dugdale, който е отговорен и за концертните филми на Adele – Live at the Royal Albert Hall и Worlds On Fire на гигантите The Prodigy. Live 2012 включва материал от шоутата на Coldplay на парижкия стадион Stade de France, монреалския Bell Centre и триумфалното изпълнение на групата на Pyramid Stage на фестивала Glastonbury 2011.

 Можете да видите официалния трейлър тук:

 

Солистът на ColdplayChris Martin казва: „Mylo Xyloto е най-забавното турне, което сме правили като банда. Беше доста зареждащо и повдигащо още в началото – от части заради страхотната музика, LED гривните, пиротехническите ефекти, лазерите и всички други екстри, но главно защото публиката, за която свирехме беше невероятна. С годините феновете стават все по-голяма част от самото шоу. Те са шумни, различни, пълни с енергия и правят така, че музиката ни да звучи много по-добре. Искахме някакси да запечатеме това фантастично усещане, което ни дава тълпата и затова направихме този филм.”

 Режисьорът на Live 2012 – Paul Dugdale коментира: „Искахме да направим филм, който да е трогателен и епичен в същото време. Подчертахме колоритните изпълнения на Coldplay с непринудени портрети на бандата. Видео материалът е съвкупност от няколко концерта, използвайки Stade de France (с капацитет 75 000 човека) като основен акцент. С този филм, аз и JA Digital искахме да докоснем хората по същия начин, по който го правят Coldplay. Като цяло, това е филм за народа и целяхме да подчертаем начина, по който бандата размива бариерата между сцена и публика, за да създаде един заряд, който да достигне до всеки – от първия до последния ред на стадиона. Това е един 90-минутен калейдоскоп на емоциите. Главната ми задача като директор беше да разширя зениците на зрителя и да накарам сърцето му да бие учестено.”

 Live 2012 ще бъде издаден от Parlophone и ще бъде достъпен на CD/DVD, DVD/CD и Blu-ray/CD.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото