COLD RAVEN на Autumn Souls Of Sofia 2017

coldravenposterИ сред големите имена, които обявихме на Autumn Souls Of Sofia 2017 време е за една все още не толкова известна, но интересна група. Тя ще заеме своето място в афиша на фестивала в дните между 25 и 26 ноември в столичния клуб Live&Loud.

COLD RAVEN, въпреки студеното си име идват от топлата, слънчева Италия. За краткото си (до момента) съществуване групата има впечатляваща активност зад гърба. Основани през 2013г. в Милано COLD RAVEN свирят мелодичен, но обвит в мистерия блек метъл с лирическа тематика пред-хирстиянските религии, антикосмос, магия и Хаос.

Първият им и единствен засега албум Equilibrium and Chaos е записан, миксиран и мастериран за три месеца през 2014г. През декември същата година COLD RAVEN подписват договор с лейбъла Sliptrick Records за разпространение на албума по целия свят и той е реализиран през пролетта на 2015г.

Следващата 2016г. италианските блекове посвещават на концертна дейност като съпорт на най-екстремното турне за годината: “The Evil Over Europe” с двоен хедлайнер Possessed и Belphegor, и специален съпорт американските блекове Absu.

В момента COLD RAVEN пишат нов материал за следващия си албум. Очаква се този следващ албум да представи израстването на групата в писането на музика, въпреки че ще следват стила от дебюта си. Студения и суров саунд от 90-те в духа на групите, които са допринесли за развитието на стила.

Освен в споменатото турне COLD RAVEN са делили една сцена с емблематични за екстремните стилове имена като Nargaroth, Infernal War, Necromass, Dark Funeral, God Dethroned, Unleashed, Mortuary Drape, Impaled Nazarene и са имали концертни изяви в още няколко европейски страни.

Както виждате, скромна история – богата биография. Със сигурност ще има какво да покажат.

От 1ви април до деня на фестивала цената на пропуска вече е 50 лв. Можете да го закупите от познатите ви вече места: eticketsmall.com, както и на каса на ул. Раковски № 67 в София, или в Магазин ЯКО!

Групите потвърдили участие до момента са:

KRITTER от огнена Испания
Естонските рокаджии Illumenium
Мelodic Black метълите MartYriuM
Носещите суров Шведски студ и мрак – Khaospath
Белгийските Симфо-блекове – Saille
Децата на „Черната планина“ германците – Imperium Dekadenz
Датската Blackened Funeral Doom банда Woebegone Obscured
Френският Ambient / Depressive / Black Metal проект – Nocturnal Depression
Melodic Black/Death Metal бандата от Украйна – Fausttophel
Норвежкият Black Metal Kvlt – Svarttjern
Шведският проект Hypothermia

Официални ресурси, на които можете да подкрепите Autumn Souls Of Sofia:

Страница на събитието
Фейсбук страница
Официален сайт

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото