PHOTO CREDIT: JIMMY FONTAINE

COHEED AND CAMBRIA пуснаха “Shoulders”, първия им студиен запис след близо три години. У нас наличен за слушане чрез Орфей Мюзик/Roadrunner Records  във всички стрийминг платформи, “Shoulders” е придружен от официална визуализация ТУК. Официалното музикално видео ще бъде анонсирано идните седмици.

През последните 20 години COHEED AND CAMBRIA показват последователно по нови начини какъв може да бъде рока, проправяйки собствения си път и изграждайки вселена около музиката си като никой друг. Независимо дали е в начина, по който подхода им, използващ всички жанрове, към писането на песни им е позволил да поставят мост между думите, без да се ограничават в една, или многостранната история на албумите им и серията от комикс книги, които маркират най-продължителната концепция в музиката, COHEED AND CAMBRIA последователно оформиха нови стандарти, като никога не се задържат само с един.

“Shoulders” засяга възходите и паденията в това пътуване и как, понякога, може да бъде обезсърчаващо да си аутсайдер в модерни кръгове, но накрая, да го направиш по твоя начин е най-голямата награда.

За “Shoulders” вокалистът и китарист на COHEED AND CAMBRIA, Claudio Sanchez, коментира като отбелязва, че:  “В изкуството, във вашата кариера, във взаимоотношенията…Няма значение колко даваш от себе си, за да опиташ, трябва да приемеш, че не всичко в живота може да бъде перфектно попадение“.

Иронично, “Shoulders” може да бъде най-достъпния материал на бандата в кариерата им, основаващ се на  диви рифове и извисяващ се припев – може би е време за най-доброто от двата свята.

По-късно това лято COHEED AND CAMBRIA ще се отправят на съвместно заглавно турне по амфитеатрите с The Used.  Северноамериканското турне в 18 града, продуцирано от Live Nation, ще започне в петък, на 27 август в Ървайн, Калифорния и ще се отбие във Финикс, Далас, Кливланд, Ню Джърси, Уорчестър и др. Пътешествието в края на лятото ще включва специалните гости Meet Me @ The Altar и carolesdaughter в избрани дати и ще кулминира в изпълнение в Daily’s Place в Джаксънвил, Флорида, на 24 септември. Пълен списък на датите можете да намерите надолу, успоредно с допълнителна информация на www.CoheedAndCambria.com.

Минаха почти три години след като албума през 2018 на COHEED AND CAMBRIA, “Vaxis I: The Unheavenly Creatures”, излезе  като албума „завръщане към концепцията“  за бандата. След като се отдръпнаха с по-интроспективен албум през 2015, фронтменът  Claudio Sanchez и бандата се завърнаха към научнофантастичната вселена на “The Amory Wars”, първата от серия в 5 части на албума. С издаването на “Shoulders” и голямо лятно турне, сега вече анонсирано, бърборенето на феновете относно  „Vaxis 2” пълни страниците на бандата в социалните мрежи.