Christian Münzner се завърна в OBSCURA

След 6-годишно прекъсване легендарният германски китарист Christian Münzner (ETERNITY’S END, PARADOX, ALKALOID, ex- NECROPHAGIST, ex- SPAWN OF POSSESSION) се завърна в прог дет метъл шайката OBSCURA като постоянен член. Münzner, познат в средите на екстремния метъл с виртуозното си свирене, се присъединява към бандата през 2008 г. и участва в записите на класическите албуми „Cosmogenesis“ (2009) и „Omnivium“ (2011), издадени от Relapse Records. Той обикаля света и се включва в различни групи като сесиен музикант, а освен това е преподавател по китара. 

„Много съм доволен, че се завърнах в групата. След като напуснах през 2014 г, бях много активен на сцената с различни формации, но имах нужда да се оттегля от натоварения ми концертен график, за да реша проблемите с ръката, да преосмисля музикалното си бъдеще и да се фокусирам върху други неща, с които се сблъсквах по това време“, казва Christian. „Щастлив съм, че съм обратно в играта и усещам, че в последните години съм развил свиренето си и нямам търпение да споделя с всички фенове на OBSCURA върху какво работим в момента. Докато не бях в бандата, поддържахме връзка с останалите, в последните години отново усетих желание да пиша и изпълнявам екстремна музика и, изглежда, всичко си дойде на мястото в точния момент. Мисля, че имаме много солиден състав и съм обнадежден за бъдещето на OBSCURA.

В дискографията си музикантът има 3 самостоятелни албума – „Timewarp“ (2011), „Beyond the Wall of Sleep“ (2014) и „Path of the Hero“ (2020). Освен това взема участие във втория албум на NECROPHAGIST „Epitaph“ (2004), третия албум на SPAWN OF POSSESSION „Incurso“ (2012), шестия албум на PARADOX „Tales Of The Weird“ (2012), първите два албума на ALKALOID „The Malkuth Grimoire“ (2015) и „Liquid Anatomy“ (2018) и първите два албума на ETERNITY’S END „The Fire Within“ (2016) и „Unyielding“ (2018).

Освен Münzner, след 9-годишно прекъсване миналият месец в OBSCURA се завърна и нидерландският басист Jeroen Paul Thesseling. По-рано този месец пък бе обявено привличането на австрийския барабанист David Diepold. И ето как изглежда съставът на групата в момента:

Steffen Kummerer – вокали, китари
Christian Münzner – китари
Jeroen Paul Thesseling – бас
David Diepold – ударни

 

 

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 3 години)

    ….ще са машини……шред в дет метъл…

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото