CARPENTER BRUT с концерт в София

CARPENTER BRUT, една от водещите групи в synthwave/darksynth ренесанса от последното десетилетие, идва за първи път в България по покана на софийското индъстриъл трио ABYSMATIC, за да представи чисто новия си албум LEATHER TERROR. Французите, които наравно с KAVINSKY и PERTURBATOR преобразиха музикалния свят до такава степен, че даже поп величия като THE WEEKEND и MILEY CYRUS започнаха да инкорпорират retrowave/outrun звучене и естетика в албумите си, идват с огромна сценична продукция, за да ни пренесат обратно в ретрофутуризма на сай-фай и хорър филмите от 80-те. Това е първото турне на групата от 2018-та година насам, когато превзеха САЩ и Европа с индъстриъл легендите MINISTRY, а преди това с готик сензацията GHOST, което прави събитието наистина неповторимо за нашите ширини.

На живо CARPENTER BRUT се състои от трима души – кийбордист на синтезаторите, китарист и барабанист. Както името на бандата предполага, концепцията на французите е вдъхновена от музиката и филмите на митичния хорър и сай-фай режисьор JOHN CARPENTER, който дава на света мрачни шедьоври като HALLOWEEN, THE THING и ESCAPE FROM NEW YORK. Затова не е изненада, че албумите на CARPENTER BRUT сами по себе си са замислени като саундтрак на фиктивна слашър поредица, която проследява историята на BRET HALFORD – сериен убиец и фронтмен на бандата LEATHER PATROL, който използва турнетата на групата си, за да открие и отмъсти на всички, които са го тормозили в гимназията. Новият албум LEATHER TERROR се явява втората част в трилогията, започната с предишния, LEATHER TEETH, a както знаем втората част в повечето пъти е най-добрата.

Събитието ще се проведе в столичния клуб MUSIC JAM, като преди CARPENTER BRUT на сцената ще видим и друга нашумяла представителка на тежката френска industrial/darksynth сцена – SIERRA.

Билети в мрежата на BILET.BG: https://bit.ly/carpenter-brut-live-in-sofia

Видео тийзър: https://youtu.be/OMA9_ZJ8Jx0

Събитието във FACEBOOK: https://fb.me/e/5TGOItRYl

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото