Broken Silence Black Death Metal Fest 2020 откри концертния сезон по Южното Черноморие

На 4-и юли 2020 Broken Silence Black Death Metal Fest 2020 откри по чудесен начин сезона на концертните събития на южното Черноморие, предоставяйки възможност на стотици фенове на тежката музика да се насладят на перфектните изпълнения на 2 чуждестранни и 4 български групи.

Програмата на Broken Silence Black Death Metal Fest 2020 бе променена в последния момент, заради отпадане гостуването на още една от основните групи – мелодет бандата Nemesis няколко часа преди старта. Припомняме, че преди това участието си във фестивала отложиха Nokturnal Mortum, гръцката банда Kawir и Ancient. Така хедлайнери на събитието станаха Schirenc Plays Pungent Stench (death metal, Австрия)

Вратите на фестивала отвориха точно в 16:00, за да пуснат зажаднелите за концерти любители на тежката музика в Бургас на територията на Летния театър.

Концертната програма откриха българските death металисти Day Of Execution. Те започнаха изявата си с парчето “Inevitable End” от едноименния албум, който излезе през 2018 г. и продължиха с “Lust of Gore” от същия запис. Последваха ги изцяло новите “Erase”, “Soulless” и “Torture”, които все още не са включени в албум. Кавърът на Hypocrisy “Pleasure of Molestation” разнообрази авторския сет на варненците, но веднага след това се завърнаха към собствената си музика с още една нова песен – “Nameless Graves”.  завършиха чудесно участието си на  “The Best of War” (също от “Inevitable End”) беляза по чудесен начин края на участието на Day of Execution на Broken Silence Black Death Metal Fest 2020.

Втори по ред бяха румънците от Valak, които пристигат за пръв път в България. Те се представиха повече от достойно, оставяйки впечатлението за една сравнително млада група с много бъдеще.

Past Redemption, The Revenge Project и Scapegoat заформиха нова порция ударно българско участие. Първо, Past Redemption зарадваха публиката със сетлист от цели 12 парчета, в който бяха включени и три изцяло нови песни, които ще влязат в предстоящия за издаване албум, наречен „Final Redemption“. Това са „Extreme Madness“, „Final Redemption“ и „Homicide“.

Точно в 19:40 на сцената излязоха The Revenge Project  и взривиха домашната си публика, стартирайки мощно с „Road To Revenge”. Последваха „Confess To Sin Again”, “Rise up”, “Growing Mirror” и “Anger To Dwell”. Чудесен завършек за вечерта на групата бе кавърът на Death„Evil Dead“, след който бургазлиите предадоха щафетата на следващата (и последна в афиша) българска група – Scapegoat.

Като за първо събитие фестивалът мина доста добре. Всички групи се представиха на ниво, особено хедлайнърите. Публиката не беше много, но като се има предвид отпадналите имена, това е напълно нормално. Иначе смятам, че такива събития трябва да бъдат дори по-чести и биха предизвикали още по-голям интерес, стига да ги няма и фактори като пандемията“ – каза за Metal Hangar 18 китаристът на The Revenge Project Златин Атанасов.

Със 7 парчета зарадваха феновете Scapegoat. Те стартираха с “Beyound The Dream” и продължиха с “Shadow Over Insmouth” и  “Boundless land”. След това зрителите се насладиха на „Embrace From Beyound” от новия албум на групата “The Abbyss Triumphant”, излязъл през април тази година. Бандата завърши изпълнението си с „Remain of time”, “In Weakness” и “Distinct Fear”. Музикантите представиха стабилен сетлист, който перфектно подготви присъстващите в Летния Театър в Бургас за кулминацията на Broken Silence Black Death Metal Fest 2020.

А тя безспорно беше появата на сцената на хедлайнърите Schirenc Plays Pungent Stench. Всъщност интересно е да отбележим, че основният човек в Pungent Мartin “El Cochino” Schirench не идва за пръв път в България. Основателят, вокалист и китарист на австрийците беше тук и през 2013-та г. със Zombie Inc.  На Broken Silence Black Death Metal Fest 2020 Schirenc и колегите му показаха най-доброто от себе си, взривявайки публиката с над 10 парчета и оставяйки отлично впечатление.

Ще завършим репортажа за първото издание на бургаския фестивал за тежка музика с думите на организаторите на събитието, които те споделиха специално за Metal Hangar 18:

Първото издание на фестивала вече е факт, направихме възможното и невъзможното той да се случи в условията на световна криза . Докарахме култова група, българските участници също бяха невероятни. Феновете се раздадоха докрай с подкрепата си. Благодарим на всички! Поздрави до екипа и читателите на Metal Hangar 18!“

Автор: Зорница Буковска

СНИМКИ Day Of Execution

СНИМКИ Valak

СНИМКИ Past Redemption

СНИМКИ The Revenge Project

СНИМКИ Scapegoat

СНИМКИ Schirenc Plays Pungent Stench

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 2 години)

    Нямаше как да съм там,но респект за случилото се…..и за присъствалите фенове на феста и на купона предният ден….Рогата горе…с огън и жупел в адът…..88….

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото