Orange-Goblin_NewПетото издание на Wrong Fest ще се проведе на 1-ви юли в клуб „Маймунарника“ в София под формата на „city edition”. Общо четири групи ще вземат участие, като засега само Гоблините са обявени официално.

Orange Goblin са английска хеви метъл група създадени през 1995г в Лондон. Метълът за тях не е просто музика, а начин на живот, като съвсем заслужено са признати от метъл обществото на острова за част от британския метъл елит и една от най – добрите рок групи през последните 20 години. Поредният случай за важната роля на групата са съвсем скорошната им номинация за 15-тите Metal Hammer Golden Gods Awards в категория за най – добра метъл група в Англия за 2017г.

Гоблините черпят вдъхновението си от боговете на хард рока, хеви метъла, пънк рока, от Black Sabbath, Motörhead & Thin Lizzy до Celtic Frost, Danzig & Black Flag. Лайвовете на Orange Goblin са истинско метълхед изживяване – само трябва да си вземете бира, да подготвите мускулите на врата си за максимално натоварване, след което да се отдадете на мачкащия саунд да ви отвее с пълна газ. Взривявали са сцените на едни от най – престижните метъл фестивали – Sonisphere, Download, Hellfest, Soundwave, Bloodstock Open Air, Roadburn, Dynamo, Maryland Death Fest и High Voltage. Имат 8 студио алмума и 5 EP-та (от които 2 сплита с Electric Wizard и 1 с Alabama Thunderpussy) за малко над 22 годишната си кариера.

Early Birds билети можете да намерите в мрежата на ticketlogic: http://wrongevents.ticketlogic.bg/, www.bilet.bg/каси/ или в The Wrong Bar в София. Струват 25лв. След което ще станат 30лв. Децата до 10г. включително ще могат да влизат без билет, но като задължително условие е да бъдат с придружител и попълнена предварително декларация от родителите / настойниците.

Чуйте Red Tide Rising на Orange Goblin тук: