BRIAN MAY потвърждава нов QUEEN Forever албум

Queen

Brian May потвърди нов албум-компилация на Queen, който  се очаква малко по-късно тази година, след приключването на турнето им с Adam Lambert. Първоначалното заглавие на албума е Queen Forever и ще включва неиздавана до сега музика от 80те, включително и някои от „изгубените“ колаборации с Michael Jackson и Freddie Mercury.

Слухът за този албум се носи вече повече от година, след като Brian May и Roger Taylor закачиха феновете, че работят по обработването и изпипването на песни, които никога не са били издавани докато Freddie беше жив. Но китариста на Queen сподели, че сега вече са готови и смятат да издадат албума към края на 2014.

Brian споделя с BBC Wales:

С вокала на Freddie и нашето свирене, те са наистина красиви парчета и публиката ще ги чуе до края на годината. Ще издадем албум, който най-вероятно ще се нарича Queen Forever и ще бъде компилация, но със сигурност ще има нов материал, който никой, никога не е чувал преди. Мисля, че хората наистина ще му се насладят.

На въпроса как ще звучи новият албум, той сподели с интервюиращия:

Повечето от песните са от 80те, когато бяхме в стихията си, така че ще е доста емоционален. Ще е нещо като тези големи балади и това голямо, епично звучене. Нямаше да успеем ако не бяхме направили това възстанояване на записите и ако трябваше да започнем от нулата. Имахме само частици, но знаейки как щеше да се получи ако го бяхме завършили тогава, можех да седна и да го завърша с модерната тогава технология. В наше време обаче има ProTools, а с тях можеш да направиш почти всичко.

Новината може и да разочарова феновете на Adam Lambert, които бяха развълнувани около идеята Queen да запишат нов материал с нов вокал след Северно Американското им турне.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото