BONFIRE и 17 банди ще свирят на ШУМЕН РОК ФЕСТ

Фестивалът „Шумен Рок“ е осъществената мечта на група рок-ентусиасти и музиканти. В края на миналата година те се обединиха в Сдружение „Рок общество“, като си поставиха множество амбициозни задачи, включително организацията на мащабен фестивал. Фестивалът трябва да представи лицето на българския рок и поставя ударението върху авторската музика. Партньор на „Рок общество“ в реализацията на идеята е Община Шумен, която е включила събитието в своя културен календар.

shumen rock fest 2018

Концертите във всеки фестивален ден  ще бъдат с продължителност над 6 часа, като на сцената ще се качат 17 банди. Това превръща „Шумен Рок“ в най-мащабния у нас фестивал за българска рок-продукция. Участие ще вземат и чуждестранни групи, което го превръща в международен.

Организаторите си поставят за цел да превърнат събитието в рок празник, като предвиждат забавления за феновете от всички възрасти. Освен това сме убедени, че подобно мащабно събитие ще даде тласък на местния дребен и среден бизнес. Идеята и желанието на „Рок общество“ и Община Шумен са да се популяризира историческото и културното наследство на региона. Организаторите правят всичко възможно фестивалът да бъде достъпен за всеки почитател на музиката, като независимо от големите разходи, предлагат изключително ниски цени на билетите за двата фестивални дни.

Сдружението „Рок общество“ е с идеална цел и не преследва печалби от мърчъндайз и продажби на билети. В началото на изложението отбелязахме, че „Шумен Рок“ е сбъдване на мечта. Мечтата ни е фестивалът да се превърне в традиция, като с всяка следваща година неговото качество се повишава. Мечтаем за събитие с европейски параметри, което удовлетворява и най-високите изисквания. Фестивалът се провежда на Шуменското плато, което пък е едно магическо и изключително привлекателно място, както за шуменци, така и за гостите на града.

През 2018-та година „Шумен Рок“ ще се проведе на 15 и 16 юни.

Групите които ще вземат участие са :

 

ЕПИЗОД                                                   BUCOVINA – Румъния

CLAYMORE                                               SEVI

THE LEFTIES                                             FORGOT THE TEN

ODD CREW                                               M.A.C.K.S – Румъния

BANDX – Сърбия                                      I.R.B. 69

BOOMERANG                                            ARSENIC

ЕР ГОЛЯМ                                                СПРИ МА

IGNORE THE HATE                                   BLUES TRAFFIC

Хедлайнерът, който ще свири на 16-ти юни е световноизвестната немската рок група BONFIRE.

 

Атмосфера:

За добрата атмосфера ще се погрижат около 60 човека, които ще съблюдават за вътрешния ред на събитието и палатковия лагер. Част от тях ще са ангажирани, с контролирания достъп в оградения за провеждането участък. Охранителна фирма ще отговаря за периметъра около сцената, бекстейджа и VIP зоната.

 

Строеж на мероприятието:

1-ви ден:

 • Саундчек
 • Начало: 18.00 часа
 • Девет сета на различни рок изпълнители

 

 • 2-ри ден:
 • Начало от ранен преди обед
 • Забавни игри за малки и големи, възможност за посещение на атракционите
 • Саундчек
 • 18.00 часа: Начало на хедлайнерската част на събитието – осем сета на известните рок групи

 

С оглед на това, че има повече от 2 месеца до датите на събитието, програмата може да претърпи промени. При промяна, формата и продължителността на програмата ще се запазят.

 1. #1 написан от Филипов (преди 6 години)

  Ясно, че прес-релийза е стандартен и нищо не пише за края. Всеки да си прави сметка – средно по 45 минути на група и 15 между тях. И тази година няма да е безплатно като миналата.

  Цитат от фокус: От днес започва продажба на билети за рок феста, които ще бъдат само двудневни. Първо ще бъдат пуснати 500 промоционални билети на цена от 25 лв., а след изчерпването им, ще струват по 30 лв. Могат да бъдат закупени он-лайн или на място на каса, която ще бъде разкрита в дните на фестивала.

 2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 3. Коментари за тази публикация
В началото