BLOODRUSH са млада група, родом от Добрич. Създадена около 2012-а година, бандата преминава през редица приключения и концерти, докато не издава дебютния си дългосвирещ албум “No Man’s Land“ през 2015-а година. Към края на декември 2016-а, момчетата спечелиха първото издание на телевизионния формат “Голямото Рок Междучасие“. Какво споделиха пред Мetal Hangar 18 за себе си и музиката която правят, прочетете по-долу.

Здравейте, момчета! Как е?Bloodrush 1
Здрасти, брато. Още се реанимираме от Нова година и записваме дискове.

Кога и как започна всичко за BLOODRUSH?
За BLOODRUSH всичко започна около 2012-а с Марто, Коста и Митака (старият ни басист). Той замина да учи в Англия и оттогава Мариян е в групата.

По какъв начин премина за вас 2016 г.?
Супер активна! Много неща се случиха за нас – първите ни концерти в София, едно доста натоварено лято и “Голямото Рок Междучасие“. С две думи, не сме имали много време да си стоим в Добрич.

Преди малко повече от година издадохте дебютния си студиен албум “No Man’s Land“. Планирате ли скоро време да започнете работа по нова музика?
Работата я започнахме още след като издадохме “No Man`s Land“. Към този момент имаме завършени около 6 нови песни, свирим ги на всеки концерт. Който е идвал, ги е чувал. И са доста объркващи на първо слушане, хаха. Надяваме се скоро да ги запишем и издадем. Така де, ще го направим преди да сме се пръснали по света.

Музиката на BLOODRUSH носи ли някакво послание? Ако да – какво?
Посланието е директен цитат от Коста: “Музиката ни казва, че ние самите трябва сме тези, от които да тръгне промяната.

Занимавате ли се със странични проекти/банди?
Към този момент никой от нас няма странична банда, но през годините всички сме свирили в различни проекти.

С какво се занимавате, когато не сте в репетиционната, студиото или на сцената?

Ами, в момента сглобяваме кутийки за дисковете си. Не е добър пример, но пък имаме време да отговорим на тези въпроси. Иначе попринцип всеки прави различни неща. Коста се премести в София, Марто и Мариян са си в Добрич, а там няма какво толкова да се прави.

Bloodrush 2Съвсем наскоро спечелихте “Голямото Рок Междучасие“. Как се чувствате?
Все едно тъкмо е свършило голямото междучасие в даскало и трябва да се връщаме в час, след цигарките зад оградата. Нищо, че никой от нас не пуши.

Разкажете ни малко повече за формата. Какви са житейските и професионални уроци, които научихте по време на участието си?
Житейските уроци бяха няколко – телевизията изисква доста време и жертви и искаш ли да си в тази сфера, трябва да си доста отдаден. Плюс, идеята, че трябва да си помагаме с другите банди. Това не беше нещо ново, но си го припомнихме.

Какво бихте посъветвали всички банди, които смятат да участват в следващите издания на предаването?
Да не се колебаят и да се запишат! Реално това само може да бъде полезно за тях по един или друг начин.

Кое е нещото, което Ви накара да се съберете и да свирите този тип музика у нас? Знаейки, колко е трудно да правиш тежка музика в България.
Това което ни е събрало, със сигурност, е любовта към музиката, но и желанието да я изпълняваме. Реално, започвайки, изобщо не си давахме сметка да положението в България, а и това нямаше значение, понеже нямахме никакви очаквания или надежди. Просто започнахме, за да видим какво е, а то взе, че се получи.

Какви според вас са най-големите пречки за българския рок и метъл музикант?
Липсата на пазар и липсата на млади хора.

Имате ли ясна представа за бъдещето си? Къде се виждате, след примерно, 5-6 години?
Нашата представа за бъдещето е не по-голяма от 2-3 месеца.. Имаме предположения какво може да се случи с нас в бъдещето, но не се тормозим да мислим 5 години напред. На нашата възраст твърде много неща са непредсказуеми и се променят през ден.

Кои са музикантите и изпълнителите, от които черпите вдъхновение?
TOOL, MASTODON, GOJIRA, PANTERA, BLOODRUSH, ODD CREW.

Какво искате Bloodrush 3да постигнете чрез музиката, която правите? С какво желаете да се отличите сред останалите банди на българската и световната сцена?
Искаме да разчупим стереотипa на Металиката и Пърпъла и да накараме хората да прослушат малко по-нови неща, да си отворят очите за нещата от новото хилядолетие.

Говорейки за сцената, какво е мнението Ви за разрастващата се в последно време родна сцена?
Сцената се разраства, но присъства типично българският манталитет в много банди – завист, злоба, интрига и т.н. Тези неща само дърпат бандите назад вместо да ги бутат напред, а в крайна сметка всички тънем в една и съща дупка.

Дойде време и за последният ни въпрос. Кажете нещо на феновете Ви и нашите читатели. Какво е вашето послание за тях?
Отворете си третото око, станете вегани, спрете алкохола и спрете порнография. Изкушението е грях и ерес е всичко с 5 струни.

Открийте BLOODRUSH в социалните мрежи:
Facebook
Instagram
YouTube