BLOODRUSHBLOODRUSH е безапелационният победител в първия по рода си телевизионен формат у нас – „Голямото рок междучасие“. Това постижение донесе заслужена слава на Косьо, Мартин и Мариян от Добрич и признанието, че са новата рок банда на България. Те спечелиха музикалното състезание, благодарение на силната подкрепа на феновете, чийто вот се оказа решаващ при избора на младите рок-герои. Освен любовта на публиката, BLOODRUSH завоюва и голямата награда – пълно музикално оборудване, професионален запис на сингъл, специално създаден от D2, и видеоклип към него.

Зрителите на обществената телевизия снощи станаха свидетели на грандиозно тричасово шоу, в което петте групи, достигнали до заключителния концерт, премериха сили.BLOODRUSH (Добрич), The Lefties (Шумен), Анекдот (Русе), Different Highway (Хасково) и Rockids (Благоевград) изсвириха по едно парче по техен избор в първите два етапа на състезанието. След това вотът на публиката изпрати BLOODRUSH и The Lefties в директен двубой за голямата награда. В техните финални изпълнения се включи и музикалният продуцент на риалити формата Димитър Кърнев. Той излезе с тях на сцената, за да ги подкрепи в последната им рок битка, в която двете банди избраха да представят парчетата „Purple Haze“ и „Smooth“. Оценките на журито, поставиха финалистите на равно отстояние от мечтаната награда, но зрителското гласуване категорично отведе до върха BLOODRUSH, които държаха първенството през всички етапи, следвани от Анекдот и The Lefties.

„Най-големият победител всъщност е едно мощно музикално поколение, което показа, че има музикален вкус и култура с огромен потенциал“ – заяви програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова. Тя покани и петте рок банди да се включат в новогодишния концерт „Сцена под звездите“, който всяка година обществената медия и Столична община организират на площад „Княз Александър I Батенберг“ в столицата. Димитър Кърнев, от своя страна, обяви, че те ще получат и членски карти в Българската музикална асоциация (БМА). „За мен е цяло чудо, че този проект се случи и приключи благополучно“ – допълни той.

С това изненадите за финалистите не свършиха. Вокалът на Different Highway – Руси Тенев, бе определен от продуцентите на формата като най-впечатляващия певец в състезанието. Той получи като специална награда едногодишно обучение при специалиста по певческо майсторство Евгени Господинов. Участието на неговата група в „Голямото рок междучасие“ се оказа съдбовно. Момчетата от Хасково признаха, че именно риалити форматът е спасил бандата им от разпадане. Училищната група Анекдот бе отличена от БМА с шестмесечно онлайн обучение в ArtistWorks, където преподаватели ще им бъдат едни от най-големите световни звезди.  Стана ясно също така, че подгласниците от The Lefties ще отидат съвсем скоро на заслужена спа почивка, а най-малките музиканти от Rockids получиха право да участват, без предварителна селекция, в националния кастинг на БНТ за представител в Детската Евровизия – „Децата на България са супер“.