BLOOD INCANTATION с нов албум

Американската дет метъл група Blood Incantation анонсира нов албум. Третият пълноформатник на квартета от Денвър, Колорадо ще се нарича „Timewave Zero“. Наследникът на великолепния „Hidden History Of The Human Race“ ще се появи през февруари догодина.

Поглеждайки към името, логото и фотографиите на бандата, бихте очаквали да прочетете за дет метъл група, но Blood Incantation предприемат крайно (не)очакван стилов завой, обявявайки издаването на изцяло ембиънт/прог албум. „Timewave Zero“ е вдъхновен повече от артисти като Tangerine Dream, Pink Floyd, Popol Vuh и Dead Can Dance, а не от имената на Death и Morbid Angel, например.

Албумът е записан в местното „World Famous Studio“, като стандартната версия на творбата ще включва две песни – 21-минутната „Io“ и почти 20-минутната „Ea“, докато специалното лимитирано издание ще бъде допълнено с трето парче, озаглавено „Chronophagia“, което се разпростира в повече от 27 минути. Освен това в специалното издание ще бъде включен и Blu-ray диск с целия албум, сменен в 5.1, както и над 40-минутни визуализации, режисирани от Wayne Joyner.

„Проницателно прослушване на предходните ни записи разкрива постепенно и целенасочено нарастване на експерименталните, прогресивни и психеделични моменти“, коментира групата. „Timewave Zero“ е същината на тези елемнти, събрана в едно концентрирано място; премахване на метъл корените и наблягане на тъмната, кинематографична и извънредно космическата атмосфера, с която е известна нашата музика.“

„Timewave Zero“ излиза на 25-ти февруари чрез Century Media. Пълният траклист можете да видите долу:

01. Io
02. Ea
03. Chronophagia (Бонус парче към лимитираното издание)

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото