BIO-CANCER се завръщат с нов албум

Bio-Cancer е екстремна траш метъл група, базирана в Атина, Гърция, създадена през 2010 г., и е един от водещите изпълнители в нововъзникващата траш метъл сцена от началото на 10-те години в Гърция. Оттогава са издадени 2 пълноформатни албума. Първият, “Ear Piercing Thrash” (2012) е издаден от Athens Thrash Attack Records, и привлича огромното внимание на глобалната Thrash Metal сцена.

По отношение на изпълненията на живо, Bio-Cancer са обиколили Европа многократно, заедно с групи като Marduk, Origin, Immolation, Voivod, да споменем някои и са свирили на много индивидуални концерти и фестивали в повече от 30 страни по света. Освен това Bio-Cancer завърши едномесечно турне в Китай, като е първата гръцка метъл група, свирила някога там. „Забавно“ наистина е ключовата дума тук.

По време на пандемията от Covid-19, Bio-Cancer използваха престоя, за да завършат композицията, записа и продукцията на 3-ия дългосвирещ албум „Revengeance“.

В търсене на уникален стил и идентичност и в желанието си да избяга от строгите граници на старата школа на траш метъла, групата създава своя най-изтънчен материал досега. Оригинален риф, мелодични сола, гама от динамика и най-важното – вариации в темпото. Дет и траш метъл елементи, съчетани с атмосферични и мелодични части, характеризиращи се с разнообразно темпо, са основните части на 3-ия дългосвирещ албум, озаглавен „Revengeance“ и е най-зрялото музикално произведение, което Bio-Cancer някога са композирали за 10+ години съществуване.

Качеството на продукцията е звездно: китарите и басът работят заедно като една добре смазана машина, бласт бийтовете на Tomek винаги са подчертани превъзходно. Всички песни имат нещо, което ще ви накара да искате да се върнете и да ги чуете отново и отново.

Обложката е на Dan Goldsworthy (Corpsegrinder, Aborted, Glory Hammer, Xentrix, Alestrom, Accept etc.), албумът е записан от George Emmanuel в Pentagram Studios в Атина (Rotting Christ, Wothrosch, SepticFlesh)
Миксиран и мастериран от Pete Rutcho в Damage Studios (Revocation, Havok и др.)

„Revengeance“ ще бъде издаден чрез Hammerheart Records на 8 септември 2023г.

Обложка и трак лист:

1. Citizen… Down
2. 44 Days in Hell
3. Footprints on My Back
4. Revengeance
5. Dream Merchants
6. Swiping Life Away
7. Underdog (Against the Odds)
8. Bludgeoning Skullcrushing Nightmare

Предварителна поръчка е налична на този адрес.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото