BENDIDA представиха обложката на новия си албум

Столичната симфоник фентъзи група BENDIDA представи официално обложката на новия си албум – „First of the Heroes„, който предстои да излезе на 06.03.2020!
Обложката е дело на Кремена Николова – вокалистката на Bendida, а албумът ще бъде издаден от румънския лейбъл “ Psychosounds Music“.
Песните в него ще бъдат десет, като най-мащабната композиция носи името “ History of the World“ и е съставена от шест отделни части.

Bendida 2020 new albumFirst of the Heroes

1. Enter the Sanctuary

2. The Legend of Gilgamesh

3. Hunt the Hunter

4. Vampires Ball

5. Beast and man (the mage)

6. Desolated Sea

7. Music of the Spheres

8. The Fern Flower

9. Lady of Eternal Winter

10. History of the World

a) Dawn of man

b) Civilization

c) Middle Ages

d) Apogee

e) Demolition

f) The new world

Промоцията на албума ще бъде в две дати:

– 06.03.2020 в столичния клуб Mixtape-5 Голямата зала

-07.03.2020 в Букурещ / Румъния клуб „Fabrica“

Билетите за 06.03.2020 в клуб Mixtape-5 са пуснати в мрежата на Bilet.bg за предварителна продажба на промоционална цена от 10 лв. Цената в деня на концерта ще бъде 13 лв. Начален час на събитието – 21:00 часа!

Специални гости на събитието ще бъдат италианските мелодик-метъли от TOTHEM, които също представят за първи път пред публика новия си албум.
Специални участници в концерта ще бъдат и талантливите хористи от Академичен хор “ Света Параскева“ с ръководител Галина Луканова, които се включиха в записите на албума. Записите, миксът и мастерингът на „First of the Heroes“ са поверени на талантливия мулти-инструменталист и саунд инженер – Владимир Бочев от Zero Project Studio.
Преди официалното издаване на албума, Бендида пуснаха първи сингъл с лирик видео, носещ името “ The Legend of Gilgamesh“, а сега предстои и издаване на втори сингъл – това ще бъде песента Vampires Ball със специалното участие на Яника Грос, известна на метъл феновете от страхотните немски банди Haggard и Molllust.
В една от песните взима и участие атрактивният вокалист на Ghost Warfare – Димитър Найдев – песента се казва Hunt the Hunter.
Напомняме, че почитателите на Bendida все още могат да се включат в дарителската кампания в подкрепа на новия албум и видео клип към една от песните.

Кампанията могат да открият в Indiegogo.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото