Басистката на МОБИ ще свири с АНИМАЦИОНЕРИТЕ

Българската гордост на международната сцена Светлана Василева и Анимационерите подготвят съвместен проект. След като заснеха мистериозна фотосесия с мистериозна млада дама и хвърлиха в недоумение и догадки феновете си, Анимационерите най-накрая признаха, че са успели да привлекат в редиците си небезизвестната на международната сцена като басист на Моби Светлана Василева. Какви са бъдещите творчески планове на колаборацията засега остава в тайна, но от лагера на бандата обещават да не държат публиката в нетърпеливо очакване още дълго време.

Светлана Василева от години живее във Великобритания, а родната публика със сигурност я помни последно със запомнящото се участие на световната звезда Моби на Spirit of Burgas 2011, където легендарният DJ поздрави специално феновете на чист български език. Към Моби се присъединява след конкурс, след работата си с певицата Линди Лейтън. Малко известен факт е, че Светла е сестра на барабаниста на Анимационерите – Владимир Василев.

„Като разберат хора, че брат ми е барабанист, винаги ме питат дали често свирим заедно. А отговорът е – общо взето никога! Той се запали по барабаните, след като аз заминах в чужбина. Нали някой трябваше да продължи да вдига шум на нашите… Най-после и нашият момент се появи. И то с Анимационерите!”, споделя Светла, без да издава подробности около работата си с групата.

Анимационерите” са сред най-култовите български групи от края на 90-те и новото хилядолетие. Бандата е сред инициаторите в създаването на независимата организация „Жълта музика”, заедно с Babyface Clan, Bluba Lu, Уикеда и Остава. Участвали са в едни от най-интересните музикални събития в България – концертите на Orbital и Stereo MCs. През 2011 г. по покана на клуб „Строежа”, Анимационерите се събраха в класическия състав на групата за исторически реюниън, който препълни клуба с екзалтирани фенове.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото