UDR/Warner обявиха 26 септември за официалната дата, на която ще бъде издаден първият соло албум на басиста на SYMPHONY XMike LePond.

В прес релийза „Mike LePond’s Silent Assassins“ е описан като „фантастичен хеви пауър метъл албум, който комбинира всички влияния от любимите групи от минало и настояще на Mike LePond. Албумът е в комбинация с разбиващи вокали, горещи рифове и епичен стайлинг; в него има по нещо за всеки стил от метъла.“

„Mike LePond’s Silent Assassins“ включва гост изпълнения на китаристът „Metal“ Mike Chlasciak (HALFORD, TESTAMENT), водещата китара Michael Romeo (SYMPHONY X), вокалистът Alan Tecchio (HADES, WATCHTOWER) и разбира се Mike LePond на бас и ритъм китара.

За албума LePond казва:

Този диск идва изцяло от мен. Аз написах музиката и текстовете. Това е едно от най-задоволителните неща, които съм създавал и нямам търпение да го споделя с феновете. Присъединете се към мен, заедно да отпразнуваме славата на хеви метъла с първия ми солов албум.

Metal Mike добавя:

Отлично направени песни! Препоръчвам го много горещо на феновете, които харесват метъла.

Alan Tecchio за албума:

Темите, които Mike описва с текстовете и енергията на изпълнените със сила китарни рифове, беше едно добре дошло завръщане към корените на пауър метъла.

„Mike LePond’s Silent Assassins“ :

01. Apocalypse Rider
02. Red Death
03. The Quest
04. The Outsider
05. Masada
06. Silent Assassins
07. Ragnarok
08. The Progeny
09. Oath Of Honor