Басистът на MERCYFUL FATE Timi Hansen се бори също с рака

Край! Спирам! Не мога повече да пиша такива новини!
Timi Hansen сподели официално, че е диагностициран с рак, веднага след като бе огласено събирането на MERCYFUL FATE.
В четвъртък (1 август) Тими пусна изявление чрез Facebook страницата на Ливия Зита-Бендикс, съпруга на фронтмена на MERCYFUL FATE King Diamond, заявявайки:

„Възникнаха много въпроси защо няма да се явя като част от обединението на MERCYFUL FATE през 2020 г. Истината е проста – в момента водя борба с рака, но повярвайте ми, ще се преборя с всичко, за да съм готов.
Голямата ми мечта е отново да съм на сцена с групата и да свиря старите неща за вас, феновете. Ако това не се случи, ще ви помоля да се грижите добре за Joey Vera.“

Шестдесетгодишният Hansen свири в MERCYFUL FATE от 1981 до 1985 и отново от 1992 до 1993 година. Член е също и на KING DIAMOND от 1985 до 1987-ма.

Стискаме му палци в тази трудна битка!

timi hansen mercyful fate 2019 jpg

 

Както вече писахме, легендата MERCYFUL FATE се възражда за радост на всички, посветени в чара на музикалната им магия. Официално изявление на страницата на King Diamond е, че групата ще има няколко, неуточнени като брой за сега, концерти в Европа, включващи фестивала COPENHELL в Дания. Оповестен е и съставът на групата, който включва: Hank Shermann – китара, Bjarne T. Holm – барабани, Mike Wead – китара, поради отсъствие на Timi Hansen той ще бъде заменен да баса от Joey Vera и самият господар на черната магия King Diamond, който не може да бъде заменен от никого зад микрофона. Групата беше напълно неактивна през последните 8 години. Повече информация, конкретни дати и места тепърва ще бъдат разкрити.

Never Break the Oath!

 1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 1 година)

  ….БАСИ ВЪЗРАЖДА НЕ САМО ЕДНА БАНДА….А ЕДНА ЦЯЛА ВСЕЛЕНА….АДСКИ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ МОЯТ ЖИВОТ Е ОТДАДЕНА НА ТАЗИ ВСЕЛЕНА….КОСМОС ЗА ЦЕНИТЕЛИ…..ЩЕ ПУКНА….

 2. #2 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 1 година)

  БАСИ ВЪЗРАЖДАНЕ НЕ САМО НА ЕДНА ВЕЛИКА БАНДА….А НА ЦЯЛА ВСЕЛЕНА….АДСКИ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ МОЯТ КОШМАР…КОСМОС ЗА ЦЕНИТЕЛИ И ПОЗНАВАЧИ….НАЗДРАВЕ….

 3. #3 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 1 година)

  ЕДИН ОТ НАЙ-РАЗПОЗНАВАЕМИТЕ БАСИСТИ….С НАЙ-ЧИСТИТЕ И СЪЩЕВРЕМЕННО АДСКИ ПЪРВИЧНИ БАС ЛИНИИ…ЖЕЛАЯ МУ УСПЕХ В БИТКАТА С БОЛЕСТТА….ЗА НЕГОВИТЕ БАС ФИГУРИ МОГАТ ДА МЕЧТАЯТ ДОСТА УЖ ШКОЛУВАНИ МУЗИКАНТИ…ПЪК БИЛО ТО И ОТ БЪРКЛИ КОЛИДЖ….УНИКАЛЕН….КАКТО И….СЪДБАТА…..

 4. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 5. Коментари за тази публикация
В началото