Барабанистът на SLIPKNOT JOEY JORDISON с нов проект

Joey Jordison, барабанистът на Slipknot, разкри подробности около своя нов проект, Scar The Martyr.  Записан в Sound Farm Studios в Де Мойн, Айова, дебютният албум на Scar The Martyr, чието име предстои да бъде обявено, е продуциран от Rhys Fulber, работил преди това с Fear Factory, Rob Zombie, Mindless Self Indulgence, Front Line Assembly и много други. Записът ще излезе на музикалния пазар в края на тази есен през Roadrunner Records.

Известен по света като един от най-добрите барабанисти в рока, Jordison е едновременно автор на песни и барабанист на награждаваната с Grammy група Slipknot. В звукозаписната сесия на Scar The Martyr той се изявява зад барабаните, като същевременно свири на бас във всички песни и на ритъм китара във всички парчета, освен две.

Албумът е написан от Joey и вокалиста Henry Derek, към тях в студиото се присъединяват кийбордистът Chris Vrenna (Nine Inch Nails), както и китаристите Jed Simon (Strapping Young Lad) и Kris Norris (Darkest Hour).
Със Scar The Martyr Jordison пристъпва в нови музикални територии и разширява своите забележителни способности като автор на песни и изпълнител.

Един изгарящ рок запис, който черпи елементи от пост-пънк и индъстриъл музиката, дебютният албум на Scar The Martyr представлява една палитра от синтезатори, положени под тежки китари и прецизни барабани, запазената марка на Jordison.

Eто какво казва той:

С този проект съсредоточих усилията си към написването на най-добрия възможен материал”, .  “Пиша музика, която може да хване хората и да ги задържи, нещо, което отеква. Ако не постигнеш това, значи не си направил нищо.

Кариерата на Joey Jordison е една от най-креативните и впечатляващи в историята на съвременната американска рок и метъл музика. Това е кариера, вплитаща в себе си изяви на разнообразни поприща – Jordison е музикант, автор на песни и продуцент – изстреляли го от малкия град към световната слава.

Музикалното пътешествие на Jordison включва необикновена поредица от хитове, 11 платинени албума, златни и награда Grammy със Slipknot, както и множество отличия за нивото на музикалното му майсторство и, преди всичко, за неизмеримото му влияние върху безброй други музиканти и страстни фенове по цял свят.

Дебютният албум на Scar The Martyr ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото