H2SO4albumТрашърите от Бангладеш H2SO4 пуснаха своят дебютен EP албум „British Bangla Testament“. В него групата дава гласност за инцидентите, които са се случвали в Индия по време на Британското управление.

За албума бандата казва:

“ ‘British Bangla Testament’ с текстовете си се опитва да покаже трагичните инциденти, които се случват между 1905 и 1947 година, когато Индийският субконтинент е под Британско управление, включва и песни за холокоста в Бенгал и колониалното опустошение, което променя и оформя нашите провинции. Композирали сме мъдро, в музиката ни има тежки, агресивни и режещи елементи, но се опитахме да покажем агонията и мизерията на много от хората, които са преживели този период.“

H2SO4 се формират през 2011 от Shuvo /вокал и китара/, Rahul /китара и бек вокали/, започват като хеви метъл банда, а после променят музиката си към по-режещи сола и траш метъл звучене.

Малко след събирането им като група, започват често да се появяват в местни участия и изиграват огромна роля да обогатят, безплодната метъл сцена на Sylhet и околните райони. Тяхната песен „Shorod Bihar“ излиза в местен микс албум Tyrant Shall през 2015.

Track – List:

1. British Bangla Testament
2. The Partition
3. The Bengal Holocaust
4. Illuminator

Lineup:

Vocal : Shuvo
Guitar : Rahul
Guitar : Rafi
Bass : Imteaz
Drums : Meethu

STREAM & ORDER: ТУК

SPOTIFY:

H2SO4 във Facebook