Българските синове на Black Metal-a

matubes

Странно послание получихме в нашата скромна медия. То гласеше следното:

„Първо ще видите и чак тогава ще чуете… Но последвайте зловонието, за
да подушите, докоснете и вкусите от своя страх. Ние сме синовете на блек метъла и ви предизвикваме да усетите MATUBES. Очаквайте неочакваното, бягайте и се крийте, но не забравяйте… Ние сме вече тук.“

Вярна на себе си да следвам неизвестото и непознатото, и да приемам всякакви предизвикателства, особено свързани с любимия ми стил се свързах с автора на това послание за повече подробности. Е, следвайки основното правило в блек метъла – колкото по-тайнствени, толкова по-добре, не разкриха сензационни подробности, но мисля за момента напълно достатъчни. Достатъчни да събудят любопитство във феновете на стила и да ни накарат да тръпнем в очакване на Голямото Зло, което се готви да ни застигне.

Ето какво сподели Sвокали и бас китара, с който се свързах за съвсем кратко блиц-интервю:

„Проектът е създаден в края на миналата година по Грегорианския календар, нали по него се води по-голямата част от света уж… Започна много особено, около година преди това. Свързах се с двама побратими, които не бях виждал известно време… Тъкмо си бях купил китара, а те двамата са китаристи и реших да ги питам дали могат да ми помогнат да се науча. В процес на разговора стана ясно, че ще е по-удачно за мен да се преместя в техния град – Свищов.

Идеята ми беше да се науча да се изразявам по начини, които са били недостъпни за мен до този момент, за който говоря, поради една или друга причина. Единият китарист започнал да свири на барабани, аз реших да мина на бас китара и така… учехме се на божествения език – музиката.

В един момент забелязахме, че нещата започват да излизат извън контрол, дори и по време на свирене. Като че ли това не го правехме ние всъщност. Бяхме създали чудовище, а ние – неговите посредници, решихме да го наречем MATUBES и да се учим да го контролираме – буквано. В следващата нощ се събудихме като част от MATUBES.

Името не означава нищо конкренто за вас, които сте извън кръга на MATUBES, може би, но за нас то е и всичко, и нищо. Тепърва ще се разбере в какво сме се заключили, чрез труда, който представя MATUBES като това, което е:

Sвокали и бас китара,
Хръсатебарабани, китара, бек вокали,
Temeurtкитара и бек вокали.

Разбира се, Хръсате ще свири само на барабани при изяви на живо, а за неговите партии китари вече е ангажирано друго лице, което смятаме да запазим в тайна на този етап, докато нещата не се случат наистина.

MATUBES не обича да планира. MATUBES действа хищнически, импровизира и дебне, не очаквайте нищо добро от MATUBES…

Изяви до този момент не е имало, но със сигурност ще има. Блек метъл звукът ще бъде скоро достъпен – когато моментът настъпи.

 1. #1 написан от Mortum (преди 5 години)

  Нека мрака начертае пътя Ви!

 2. #2 написан от Vika (преди 5 години)

  e всеки може на приказки, дайте да ги чуем

 3. #3 написан от Джин Морисън (преди 5 години)

  Браво на момчетата! Достойни носители на черния пламък на Адските Нерези!

 4. #4 написан от ITK (преди 5 години)

  Well…не може да е по-зле от sevi, така че…

 5. #5 написан от Миньо (преди 5 години)

  Пак много се приказва а малко се свири

  • #6 написан от Хари (преди 5 години)

   Пак много се приказва, преди да се слуша

 6. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 7. Коментари за тази публикация
В началото