АЙЛЯК ФЕСТ 2014

АЙЛЯК ФЕСТ 2014На 29 и 30 август на поляната в подножието на Младежкия хълм в Пловдив се проведе четвъртото издание на АЙЛЯК ФЕСТ. Събитие, посветено на айляка и различните начини на биене на това чудо. Присъстващите на двудневния фест имаха възможност да пробват различни йога упражнения, да опитат разни вегетариански храни, да разгледат и да си закупят различни ръчно направени стоки или просто да си „бичат айляка“ под дебелата сянка на поляната и да пият биричка под звуците на музикалната програма на събитието. За доброто настроение на нетърпеливите през деня музика пускаха различни диджеи, а вечерите ставаше сериозно. Първият концерт беше посветен на акустичното и етно звучене. На сцената се качиха МИТКО ТАРАЛЕЖКОВ, ОРАТНИЦА и музикантите от КРИСТИАН АРИЗОВИЧ ОРКЕСТЪР, завоювали първо място на сръбския фестивал ГУЧА 2013.

На втория ден властваше рок музиката, в лицето на ЛокМаруху, пънк и ска ветераните от PLASTIC BO, пловдивчаните GABANA и аудио-визуалното шоу на набралата скорост банда SMALLMAN. ЛокМаруху първи загряха феновете пред сцената с готини парчета и особено атрактивния си вокал Иван Гатев. Публиката по достойнство оцени старанието на музикантите и близо 50-минутният сет започна да насъбира все повече айляци пред сцената. След тях излезе ска/пънк групата Plastic Bo. Старите пушки знаят как да забавляват феновете си и вдигнаха още по-сериозно градуса на емоциите. Освен свои парчета, музикантите представиха интересна версия на Breaking The Law на JUDAS PRIEST, пречупена през пънкарския им стил. Завършиха участието си с парче на OFFSPRING, след като бяха извикани на бис от феновете. Звука втвърдиха добре познатите на пловдивската публика Gabana. Една от старите пловдивски банди не изневери на феновете си и показа класа преди хедлайнерите от Smallman да забият пред насъбралото се множество айляци. С уникалния си стил и якото светлинно шоу Smallman показаха защо именно те затварят програмата. С твърдия звук и характерните вокали, комбинирани с атрактивното осветяване и многото сценичен пушек, музикантите спечелиха пловдивската публика. Фестивалът свърши около час след полунощ, оставяйки присъстващите  удовлетворени и щастливи от видяното.

Добре оформената и подредена музикална програма, както и цялата организация спомогна за това. Можем да се надяваме да има повече музикални събития, които да са на това ниво и да пожелаем на организаторите догодина да се видим отново на петия АЙЛЯК ФЕСТ през 2015.

репортаж и снимки Александър Илиев

 ГАЛЕРИЯ
Smallman
Smallman
19 снимки
Gabana
Gabana
12 снимки
Plastic Bo
Plastic Bo
15 снимки
Lokmaruhu

LokMaruhu
15 снимки

Ethno Acoustic

Ethno Acoustic
12 снимки

  1. #1 написан от I dont like (преди 9 години)

    Този репортаж въобще не отговаря на истината. Изглежда човека който го е писал не е бил въобще на този фестивал..

    Но Смолмен са велики! Факт!

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото