AVATARIUM – “Hurricanes And Halos“ (2017)

Avatarium За пореден път шведите AVATARIUM успешно комбинират привързаността си към блус рок, хеви и дуум метъл. Новият им албум съдържа 8 песни, изпълнени с чиста и неподправена мрачна любов. Слушайки го, дискът дава впечатление, че шведската шайка е дала всичко от себе си, без да прави каквито и да е било компромиси.

 Пленителната Jennie-Ann Smith притежава дарбата да пее с такава страст, че не ти остава нищо друго освен да се отпуснеш и да се вслушаш в изпълнението. От друга страна, AVATARIUM имат щастието да притежават в редиците си доста добър китарист в лицето на Marcus Jidell. Елегантността с която свири, превръща всяка една емоция и мисъл в перфектно изсвирена партия.

 Силата на “Hurricanes And Halos“ е в това, че предлага наистина разнообразни композиции. Започвайки от по-рокаджийските моменти и припеви, които ти се забиват в главата, та стигайки до смрачаващите дуум моменти. AVATARIUM притежават звук, който е комбинация от ранните BLACK SABBATH и по-нежни блусарски мелодии. Това е и тайната на техния успех. Друг огромен плюс за албума е 60-тарските настроения, които носи, докато в същото време създава модерен класически рок. Личи си, че бандата е положила усилия и е вложила любовта си в тази творба. Сурови и тежки китари обгръщат пленяващия глас на Jennie-Ann Smith, за да потопят слушателя в красив мрак, изпълнен с блус рок и модерен дуум, повеждайки ни на пътешествие из хипнотизиращия и меланхоличен свят на AVATARIUM.

 Албумът излиза на пазара на 26 май чрез Nuclear Blast. “Hurricanes And Halos“ е продуциран от китариста на групата Jidell, докато David Castillo (KATATONIA, BLOODBATH, OPETH) го е записвал и миксирал в известното Ghost Ward Studio. Мастерингът e дело на Jens Bogren (SOILWORK, SEPULTURA). Шест от осемте нови парчета са написани от дуум легендата Leif Edling (CANDLEMASS).


Препоръчани песни: “Medusa Child“, “When Breath Turns Into Air“, “A Kiss (From The End Of The World)

Оценка: 8/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото