На 10.12, точно две седмици след излизането на пилотния сингъл „Сянка“, албумът „Земя“ на ARTIFICIAL LUNGS ще разкаже история за ново начало. Начало, което започва преди близо две години, малко преди появата на световната пандемия и последвалия хаос.

През 2019г съставът на ARTIFICIAL LUNGS преминава през свой личен катаклизъм и впоследствие се преструктурира – към създателите Андон Райчев и Иво Нонов се присъединяват Георги Ковачев на китара и Виктор Маринов на барабани.

Работата по „Земя“ е неминуемо забавена и усложнена от обстоятелствата, но носи със себе си нова посока за музиката на ARTIFICIAL LUNGS. Албумът разкрива значителна промяна в звученето на групата, a творчеството им вече е изцяло на български език.

Визията на албума и видеоклипа на „Сянка“ са дело на талантливата Саня Лоховска, а записите на музиката са осъществени в пловдивското студио „Алкатраз“ със Стойо Попов.

За ARTIFICIAL LUNGS Земя е история за ново начало и начало на нова история. В официалните им канали може да споделите какво е за вас. Отдолу ще намерите линкове към тях:

https://www.facebook.com/artificiallungs/
https://www.instagram.com/artificiallungs/
https://www.youtube.com/channel/UCk6FLACOV9vHDEtAvnEdpyA
https://open.spotify.com/artist/0rh3NTwPboAUrlVjhYeFmO
https://artificiallungs.bandcamp.com/

Творчеството на Саня Лоховска може да разгледате тук:
https://www.behance.net/SanyaLohovska

ARTIFICIAL LUNGS е алтернативна рок банда от Пловдив, България. Създадена през 2015, групата в момента се състои от Андон Райчев (вокал и китара), Иво Нонов (китара), Георги Ковачев (китара) и Виктор Маринов (ударни).

ARTIFICIAL LUNGS e създадена от Андон Райчев и Иво Нонов, които първоначално пишат песни като дуо, тъй като не успяват да съберат цяла банда. През 2016, след като по-голямата част от първия албум е вече написана, Искрен Василев и Христо Минков се присъединяват съответно на барабани и бас. В този състав групата започва да прави участия и записва едноименен албум, като в някои песни на бас и китара взима допълнително участие Константин Маринов, който по-късно се присъединява като постоянен басист. Музиката на първоначалния им състав комбинира различни влияния с доста преобладаващи акустични и блус елементи.

През май 2017 излиза едноименният дебютен албум и е последван от няколко участия до края на годината. През 2018 групата за кратко е официално в петчленен състав и по-късно, през лятото на 2019, излиза видео към сингъла „The Struggle”. Към момента на издаването му оригиналните членове Искрен Василев, Христо Минков и Константин Маринов вече не са част от групата. По съвпадение видеото на „The Struggle” е направено от Георги Ковачев, който скоро след това се присъединява към групата на китара.

В този момент звукът на ARTIFICIAL LUNGS става много по-атмосферичен и многопластов и през 2019 триото започва да работи по нов албум. В началото на 2020 към тях се присъединява Виктор Маринов и четиримата започва записите на втория си албум „Земя“.

След значително забавяне, през зимата на 2021 най-накрая започва да излиза вторият албум „Земя“, който е изцяло създаден от настоящия състав на групата.