ARCHITECTS потвърдиха участие в ArtMania 2019

ArtManiaБританците ARCHITECTS ​​потвърдиха участието си в ARTmania Festival 2019, който ще се проведе 26-27 юли 2019 на централния площад в средновековния град Сибиу.

Групата е основана през 2004 г. в Брайтън (Великобритания) от близнаците Dan и Tom Searle и скоро печели титлата за най-добра лайв група. Първоначално проектът носи името „Counting the Days“, доминиран от първична енергия и хаотични и сложни ритми, силно повлияни от композициите на „The Dillinger Escape Plan“. След първите два албума („Nightmares”– дебютния им албум през 2006 г., „Ruin“ през 2007 г.), групата подписва договор със звукозаписната компания Century Media Records, с които и продуцират третия си студиен албум „Hollow Crown“ (2009).

С „Here and Now” (2011) правят опит да променя посоката към мелодичен пост-хардкор, следващият материал „Daybreaker“ (2012) бележи възстановяване на предишното твърдо звучене, както и постигане на равновесие между мелодичните и сурови елементи, които доминират в началото в музиката на ARCHITECTS. „Daybreaker“ поставя и началото на текстовете със сериозни теми по политически проблеми на настоящето, които са в контраст със забавните теми от първите им албуми.

2016-та дойде със седмия студиен албум, „All Our Gods Have Abandoned Us”, но също така е и изключително труден момент за групата – смъртта на Tom Searle (член-основател и автор на множество песни), след дълга битка с рака. Решението за бъдещето на групата е намерено след дълга и емоционална вътрешна битка, но както казва Dan Searle: „Имахме две възможности: да вярваме, че нашият свят е ужасно място и да го оставим да ни победи или въпреки всичко, което се случва с нас, независимо дале е добро или лошо , да намираме вдъхновение да живеем живота, който Tom би искал да имаме. И избрахме да продължим с втория вариант.“

Резултатът от тези тежки избори може да бъде чут в „Holy Hell“, първият албум, издаден след загубата на Tom Searle. Този материал се смята за толкова голяма отговорност от членовете на  ARCHTECTS, че според Dan: „Страхувахме се, че хората може да извлекат погрешно послание от песните в новия албум. За да предотвратим това, се опитахме да оставим онази следа от светлина, която се вижда в края на тунела за всички, които минават или са преминали, като нас през трудни периоди „. „Holy Hell“ е осмият албум на групата и е издаден през ноември тази година, едновременно с клиповете на две от парчета от албума „Hereafter“ и „Death is not defeat“, чието видео може да се видите по-долу.

На сцената на ARTmania Festival 2019-та, на централния площад на Сибиу, ARCHITECTS (UK) ще излязат с DREAM THEATER (USA), OPETH (SWEDEN), ALCEST (France), MADRUGADA (Norway) WARDUNA (Norway) и MYRKUR (Denmark), както и други имена от международната музикална сцена, които ще бъдат обявени в бъдеще.

В момента все още има повече от 300 билета на специална цена от 250 леи  (приблизително 105 лв), цена валидна до изчерпване на количествата, но не по-късно на 28 декември 2018 г.

Следващата категория ще бъде цената на 290 леи  (приблизително 122 лв.) , валидна за 2000 билета, докато този запас също бъде изчерпан, но не по-късно от 1 март 2019 г.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото