Aquiles Priester (Angra, Hangar, Paul Di’ Anno) с дръм шоу в София

За трети път, единствения по рода си фестивал на ударните инструмени изненадва със специален гост от световна величнина! Този път, отново благодарение  на PAISTE Cymbals, ще гостува бразилският барабанист Aquiles Priester – един от най уважаваните и технични барабанисти в момента. Aquiles е познат от участието си в групите HANGAR и Angra, както и с работата си с Paul Di’Anno в албума му Nomad. Неговата популярност нараства неимоверно през последната една година, след участието му на Modern Drummer Festival и особено след попадането му сред седмината поканени в прослушването за заместник на Майк Портной в Дрийм Тиътър.
Aquiles има издадени две учебни DVD-та – Inside My Drums – 2004 и THE INFALLIBLE REASON OF MY FREAK DRUMMING – 2010 класирано като третото най-добро учебно DVD от читателите на списание Modern Drummer. Списание посочва Priester и като петият най-добър прогресив рок барабанист за 2011 г. и за десети пореден път той е избран за най-добър хеви метал барабанист на Бразилия. Aquiles e артист на MAPEX и PAISTE и ще проведе уъркшоп, от който ще се запознаем отблизо с техниките на свирене, които този невероятен барабанист ще сподели.

От българска страна на SOFIA DRUM DAY ще вземат участие Венко Поромански (барабани) и Борислав Бояджиев (перкусия). Те ще представят своята програма с заедно със специалните гости Ясен Велчев (клавишни) и Ивайло Звездомиров (бас китара).

Sofia Live Club, 20 Октомври 2011 г., Начало: 19:30ч. ВХОД СВОБОДЕН!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото