‘Antennas Тo Hell’ – едно пътешествие в кариерата на неподражаемите Slipknot

Best Of’ колекцията, която излиза на 24 юли, събира най-доброто от групата и бележи началото на нов етап в историята на бандата.

За милионите фенове по света, Slipknot са повече култура и начин на живот, отколкото обикновена банда и за да отбележи почти две десетилетия от съществуването си, 24 юли през Roadrunner Records групата ще издадеAntennas Тo Hell’– една “best of“ колекция, документираща тяхната изключителна и неподражаема кариера.

Бандата ще прекара лятото като главна атракция на тазгодишното издание на
Rockstar Energy Drink Mayhem Festival, както и като хедлайнери на своя собствен фестивал Knotfest, който тази година ще се проведе за първи път.

Моментът за „best of” албум от бандата е повече от подходящ, тъй като улавя първата глава от творчеството на Slipknot – един период, в който музикантите успяха да се превърнат от напълно неизвестни момчета до една от най-големите рок банди в света.

Летните изяви на Mayhem и Knotfest ще отпразнуват кариерата на бандата и ще почетат паметта на покойния Paul Gray, като едновременно с това и ще послужат за поставяне на “края на началото за Slipknot” – участията на бандата това лято ще бъдат последният шанс за феновете да ги видят такава каквито са сега. Разбира се, Slipknot ще продължат напред, но неизбежен е фактът, че бандата ще се развие и промени, а бъдещето не е ясно. “Antennas Тo Hell” се явява онзи спътник, който ще отбележи тази промяна, този преход. Версията с два диска на “Antennas Тo Hell” включва бонус лайв CD, в което е запечатано изпълнението на бандата от 2009 година на легендарния Download Festival в Обединеното кралство. Лайв дискът съдържа изпълнения на бандата на ключови за кариерата им класики пред публика от 80 хиляди върли фена. Пътешествието от първата им песен “(sic)” от едноименния дебютен албум до “Snuff” – пленителното #1 парче от “All Hope Is Gone” (2008), доказва мощта на култовата група. Албумът включва любимите парчета на феновете, класики, изпълнени на живо и добре познатите радио хитове.

Освен всичко това, за да се потопим напълно в културата на бандата, това лято ще бъде издадено първото мобилно приложение на бандата, Wear Тhe Mask, което ще излезе едновременно с “Antennas Тo Hell”.

Ето как стоят нещата откъм цифри – в световен мащаб Slipknot могат да се похвалят с 11 платинени и 38 златни албума, както и няколко мулти-платинени издания сред албумите и DVD записите си. Последният студиен албум на бандата, “All Hope Is Gone”, дебютира на #1 в класацията Top 200 на Billboard. Групата е печелила Грами и е била номинирана седем пъти за престижните награди.

Slipknot с вокалист Corey Taylor, китарист Mick ThomsonDJ Sid Wilson, перкусионист Clown, покойният басист Paul Gray, барабанист Joey Jordison, перкусионист Chris Fehn, китаристът Jim Root и Craig Jones се сформира през 1995 година и благодарение на артистичните средства и уникалния си стил, които разшириха границите на възможностите на метъла и хард рок музиката, групата мигновено започва своята доминация, едновременно на сцената и извън нея.

През следващото десетилетие, бавно и методично, Slipknot затвърждават своето място на една от най-обичаните банди в рока. Те изнасят свои хедлайнерски турнета и оглавяват множество фестивали по света, поддържани от пламенен и лоялен кръг от последователи. За изненада на много от незапознатите с групата хора (но не и за самите музиканти и техните верни фенове) последният хит #1 на Slipknot е завладяващата балада „Snuff“.  Да не се развиваш, означава да умреш.

От първата им изява до сега, Slipknot са заедно вече 15 години. Като отделни личности може да се конфронтират и да си противоречат, но общото дело ги държи здраво свързани като братя. „Нас ни свързва омразата“ казва Jordison. „Понякога се мразим един друг, понякога мразим света. Понякога мразим собствения си живот. Но когато се съберем, нещо чудовищно се случва и изстрелваме този невероятен звук, генериран от цялата тази енергия”.

Винаги имитирани, никога достигнати, има само едни Slipknot. И те са несравними.

Албумът “Antennas Тo Hell” на Slipknot ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Track Listing:

1. (sic)
2. Eyeless
3. Wait And Bleed
4. Spit It Out
5. Surfacing
6. People = Shit
7. Disasterpiece
8. Left Behind
9. My Plague (New Abuse Mix)
10. The Heretic Anthem (live)
11. Purity (live)
12. Pulse Of The Maggots
13. Duality
14. Before I Forget
15. Vermilion
16. Sulfur
17. Psychosocial
18. Dead Memories
19. Snuff

Bonus CD: (sic)nesses: Live At The Download Festival, 2009

1. (sic)
2. Eyeless
3. Wait And Bleed
4. Get This
5. Before I Forget
6. Sulfur
7. The Blister Exists
8. Dead Memories
9. Left Behind
10. Disasterpiece
11. Vermilion
12. Everything Ends
13. Psychosocial
14. Duality
15. People = Shit
16. Surfacing
17. Spit It Out

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото