АНИМАЦИОНЕРИТЕ с реюниън-концерт на 9 ноември

Авангардната формация свири с басистката на Moby в *Mixtape 5*

 

Преди седмици бе оповестено раздвижване около една от най-авангардните български групи – АНИМАЦИОНЕРИТЕ. Стана ясно, че бандата готви реюниън, като в състава й като гост се включва басистката на MobyСветлана Василева. Първият концерт на новата формация е предвиден за 9  ноември 2012, петък. Мястото на събитието е клуб *MIXTAPE 5*, а организатори са Строежа, със съдействието и приятелското рамо на Jack Daniel’s.

На практика, това ще бъде първият концерт на АНИМАЦИОНЕРИТЕ след близо двугодишна пауза. В състава на групата влизат Георги Згуров-Гурко (вокали), Николай Бекриев-Заека (китари), Цветан Методиев (синтезатори и програминг), Владимир Василев – барабани и специалният гост от Лондон – Светлана Василева (бас-китара). Светлана от години живее във Великобритания, а родната публика имаше възможността да я види и чуе на концерта на Moby в рамките на Spirit of Burgas 2011. Нейното участие на 9 ноември в Микстейп прави предстоящия лайв наистина уникален.

Билети за концерта се разпространяват в мрежата на Ticketstream.bg, включително –  Клуб Строежа, Бар Петък, Офис 1, На тъмно, Техномаркет, М-тел, Мултирама, Ориндж, TBI Credit. Цената им на предварителна продажба е 8 лв. за първите 100 броя, 10 лв. – за следващите. Емисията на билетите е ограничена до 500.

Самото събитие ще стартира в 20:00 часа с ди джей сетове и специални гости, чиито имена ще бъдат съобщени съвсем скоро!

АНИМАЦИОНЕРИТЕ са сред най-култовите български групи от края на 90-те и новото хилядолетие. Те се събират през февруари 1997 г., като обединяват членове на активните по това време Сбогом, Жозефа и Lacrima Christi. На годишните музикални награди на ТВ ММ през 2000 г. получават награда за „Най-добър рок-алтернативен хит“ за песента „Красива Лулу“, а през 2004 г. за „Най-добър албум“ за „Плюс“. Анимационерите са инициатори в създаването на независимата организация „Жълта Музика“, заедно с Babyface Clan, Bluba Lu, Уикеда и Остава.Участвали са в едни от най-интересните музикални събития в България – концертите на Orbital и Stereo MCs.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото