AMORPHIS с втори репортаж от студиото

Финландските предтечи на меланхоличния дарк метъл Amorphis, вече са в студиото (както вече стана ясно) за записите на своя единадесети, все още неозаглавен албум. Вторият репортаж от студиото може да бъде видян по-долу в публикацията.

Наследникът на изключително упешния албум от 2011 г. – The Beginning Of Times ще бъде продуциран не от кой да е – а от самия Peter Tägtgren.

Във връзка с избора на продуцент, китаристът на групата Esa Holopainen казва:

В един момент осъзнахме, че ако искаме да развиваме музиката, която създаваме, се нуждаем от продуцент, който има силна визия и който може да приемем като авторитет, за да ни покаже най-точно как да направим нещата. Прекарахме цяла една вечер в нашия офис, като обсъждахме правилния избор и процеса на записване като цяло. И както обикновено, най-добрите решения не се намират толкова трудно. Вече бяхме говорили с Peter относно продуцирането на Amorphis още преди много време – мисля, че за първи път това стана през 1994 г. на фестивал на Nuclear Blast в Хелзинки … През годините сме следили кариерата му – той се развива изключително добре като музикант и особено като продуцент. Освен това той е един истински сървайвър на дет метъл сцената от 90-тте години, все още толкова активен, подобно на нас, така че, може да се каже, че споделяме едно „old school“ mental level.”

Единадесетият албум на Amorphis е планиран за март-април, 2013 г. чрез Nuclear Blast Records.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото