Американците HEARTIST с първи албум през август

Метълите Heartist, идващи от т.нар. „квартал на богатите“, са сключили договор с Roadrunner records. Групата, която е свирила на една сцена с Enter Shikari, Killswitch Engage, Asking Alexandria, Suicide Silence, Set It Off и др., ще издаде ‘Feeding fiction’ на 12.08. Това е първият дългосвирещ албум на Heartist след EP-то от 2012г. ‘Nothing You Didn’t Deserve’. Продуцент на новата творба е David Bendeth (PARAMORE, OF MICE & MEN, BRING ME THE HORIZON).

Започнахме тази банда, защото се оглеждахме наоколо и всички изглеждаше застояло, изглеждаше, че всеки върши едно и също нещо, а и отдавна не бях чувал песен по радиото, която наистина да докосне душата ми.
Искаме хората да ни чуят и да ахнат: „уау, мамка му, ето това ни липсваше“.

– коментира вокалистът Bryce Beckley.

Формирани през 2011г, членовете на Heartist – китаристът Robby Devito, басистът Evan Ranallo и барабанистът Matt Marquez – излезнали от колежа, за да се фокусират върху музика на 100%. Прекарали много месеци, работейки върху звученето си – с идеята да създадат нещо, което да ги ентусиазира. Чрез магията на интернета събрали фенове без дори да свирят на нито едно шоу – тактика, която сега им се оказала полезна и към настоящия момент.

Направихме тийзър видеа и накарахме всички да говорят за нас без дори да са ни чули наистина, и когато вече свирихме първото си шоу, не само че имахме публкика, ами и лейбъли и буукинг агенти, които се интересуваха от това, което правим. Имахме късмет, защото Roadrunner организират концерти на концертно място в града, в който живеем, а не го осъзнавахме. И наистина извадихме късмет – изнесохме това единствено шоу и вече имахме договор.

Трак лист:
01. What Kind Of World
02. Black Cloud
03. Skeletons
04. Pressure Point
05. Ignite
06. Unbreakable
07. Legacy
08. Manipulate
09. Set Me Free
10. Ready To Change
11. Demons

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото