ALCEST на сцената на фестивала ARTmania 2019

AlcestArtManiaALCEST ще ни въведе в различния си свят на музикалната сцена на ARTmania Festival, който ще се проведе 26-27 юли 2019 г. на площада на средновековния град Сибиу, Румъния.

Миналия месец, организаторите на фестивала обявиха участието на изключителни имена като DREAM THEATER, OPETH, MADRUGADAWARDRUNA и MYRKUR, потвърдени за 14-тото издание на фестивала ARTmaniа.

Основана през 2000 г.  от Neige (Stéphane PAUTA),  ALCEST стартира като black metal соло проект, но се развива в нов поджанр на музика, наречен blackgaze, която съчетава елементи от black metal и shoegaze с наистина уникално звучене.

Пътят на групата започва с EP „Le Secret“ (2005), продължава с „Souvenirs D’Un Autre Monde” (2007), „Écailles De Lune“ (2010) и „Les Voyages De L’Ame“ (2012 ), считан за крайъгълен камък на техния black  shoegaze стил (особено „Le Secret“). „Souvenirs D’Un Autre Monde” , например, изненада публиката с оригинална и противоречива комбинация, генерирана от суров black metal , с добавено меланхолично и мелодично звучене и ясни елементи на shoegaze.

През 2014 г. последва материала „Shelter“, който отбеляза повратна точка на отдалечаване  от метъла, запис със естетика доближаваща до поп, който генерира противоречиви реакции сред феновете на бандата, но демонстрира способността банда да се развива в неизследвани области и да отворят портите за меломани, присъстващи и в други музикални сегменти.

Но със следващия си албум, „Kodama“ (2016 г.), бандата се завръща към корените на blackgaze звука. Сложността на този албум може да се види от самото заглавие.„Kodama“ е дума с двойно значение в японски – на „ехо“ или „дърво на живота“ и е вдъхновена от аниме „Принцеса Мононоке“ (1997) Японски режисьор Хаяо Миядзаки.

Парчетата на ALCEST са силно повлияни от света на сънищата, наситен на символика и чувства и създават усещането, че той е населен. Много композиции носят белези на сънища, които Neige е имал в детството – около един въображаем свят, един вид „Fairy Land“ или „друг свят“, място на синестезия, пълен с цветове, форми и звуци, които не съществуват на Земята.

Билетите за ARTmania Festival 2019 са в продажба на официалния сайт на фестивала: www.artmaniafestival.ro.

В момента все още има повече от 500 билета на специална цена от 250 леи  (приблизително 105 лв), цена валидна до изчерпване на количествата, но не по-късно на 28 декември 2018 г.

Следващата категория ще бъде цената на 290 леи  (приблизително 122 лв.) , валидна за 2000 билета, докато този запас също бъде изчерпан, но не по-късно от 1 март 2019 г.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото