Alanis Morissette, носителката на Грами, изпълнителка и автор на музика, обяви 31-и юли за премиерна дата на дългоочаквания си нов албум „Such Pretty Forks In The Road“. Колекцията съдържа 11 парчета и синглите “Reasons I Drink”, “Smiling” и “Diagnosis”.

Промяната винаги е била движеща сила в креативния процес на Morissette. Не само личностната, но и тази, случваща се в света около нея. Най-важното за канадско-американската мултиплатинена изпълнителка винаги е било да изрази тази промяна в магнетични рок парчета или нежни балади. От 90-те години насам Alanis Morissette е една от най-впечатляващите артисти, автори и музиканти в рок и поп музиката в цял свят. Дебютният й албум „Jagged Little Pill“ е последван от още 9 студийни колекции, всяка от които е високооценена от критици и фенове. Morissette е автор и на филмова музика и дори е била гост-звезда в редица признати филми и телевизионни продукции. Благодарение на въздействащата си музика и запомнящи се изпълнения, Morissette е носителка на многобройни награди, сред които American Music Award, Brit Award, MTV Music Award, Golden Globe, както и цели 7 награди Грами. Миналата година 46-годишната изпълнителка получи престижното отличие “Billboard Women In Music” – Icon Award, а до момента има продадени над 75 милиона копия на албумите си.

На 13 юни тази година супер успешният проект на Morissette  „Jagged Little Pill“, отпразнува 25-тата си годишнина, а още с издаването си през 1995 г. се превръща в културен феномен. Днес има 17х платинен сертификат от Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка за продадени над 33 милиона копия в цял свят и е 16-тият най-продаван албум в Щатите за всички времена.

Morissette обяви нови дати за турнето в чест на 25-тата годишнина от издаването на „Jagged Little Pill“, което ще стартира на 18-и октомври 2021 в Бирмингам, Великобритания, ще премине през Лондон, Манчестър, Дъблин, Хамбург, Копенхаген, Амстердам, Будапеща, Варшава, Милано, Барселона и Мадрид и ще завърши в Париж на 13-и ноември 2021 г.

Траклист:

 1. Smiling
 2. Ablaze
 3. Reasons I Drink
 4. Diagnosis
 5. Missing The Miracle
 6. Losing The Plot
 7. Reckoning
 8. Sandbox Love
 9. Her
 10. Nemesis
 11. Pedestal