AEONBLACK – “The Time Will Come” (2021)

Германската хеви метъл машина AEONBLACK е основана през 2003 г. и сега ни представя второто си дългосвирещо творение “The Time Will Come”. С него бандата не само развява флага на традиционния хеви метъл, но и желае да вдъхне нов живот на жанра. Защото ако си мислите, че традиционният хеви метъл е отживелица, сериозно трябва да преосмислите това си виждане.

Групата представя 11 песни, отличаващи се с агресивни рифове, двойни китарни пасажи, стандартни мелодии и енергични вокали – всичко това изпълнено с такава страст и желание, че човек би си помислил, че музикантите са начинаещи и нахъсани да покажат себе си и уменията си от самото начало. Песните звучат като извадени от някой NWBHM албум от началото на 80-те, но достатъчно тежко и сурово, за да напомнят за германската школа. Още от първата композиция “Specter In Black” става ясно на какво залагат музикантите. Твърдото и безкомпромисно начало парче преминава в една идея по-спокойната “I Won’t Think About Tomorrow”, за да дойде мелодичният инструментал “1999 Annihilation Overture”, служещ като преход към епичната заглавна композиция “The Time Will Come”. „Warriors Call” ни връща към енергията на откриващата композиция, за да подскаже, че кратките отклонения не са забавили нито за миг темпа на пътуването. Разбира се, не се минава и без задължителната балада – “No Man’s Land”, но не бих казал, че по-чувствителните биха си разкъсали фланелките на нея. “The Phantom Of Pain” отново засилва скоростта, а по тевтонски газещата и мачкаща среднотемпова “Nightwalker” подсказва на слушателя, че е близо до кулминацията. Преди края обаче музикалното пътешествие преминава през динамичната огнена въртележка “Fire Wheels” и по-разчупената “Raw, Loud And Furious”, която хем леко забавя темпото и добавя доза епичност, хем вдига адреналина с традиционното бързо китарно соло. Скоростната “When The Darkness Falls” слага край на близо едночасовата разходка из дебрите на германския олд скуул хеви метъл.

В заключение мога да кажа, че “The Time Will Come” представлява истински юмрук от сила и тевтонска първичност, позагладени с качествени аранжименти, и съдържа песни, притежаващи потенциала да се превърнат в класически за стила. Накратко – чистокръвен хеви метъл в най-добрите традиции на жанра. Магьосникът Dennis Ward се е погрижил за продукцията и чистият и добре оформен звук помага за по-детайлното усещане и предаване на музикалните идеи. Албумът излиза официално на 26-и февруари чрез Black Sunset.

8/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото