АЕГОНИЯ с видеоклип към песента „Ща да ида, майчинко“

aegonia 1Българската atmospheric doom metal банда АЕГОНИЯ пусна официален видеоклип към „Ща да ида, майчинко“. Песента е авторска, с автентично фолклорно звучене, аранжирана в метъл вариант, и е доста различна от останалите неща, които групата е пускала до момента.

Историята разказва за двама души – мъж и жена, в края на есента. Момъкът тръгва на път, но пада ранен сняг и зимата го сварва неподготвен в планината. Момата решава да моли планината да ѝ върне любимия с цената на всичко…

Магнетични и красиви кадри от източни Родопи, зимна Юндола, уникални автентични носии от Родопите и беломорска Тракия, са заложени в продукцията на Аегония. Режисьор на лентата е Кристиян ‘Боре’ Христов, който се е погрижил и за страхотните кадри с дрон, а оператор е Ивайло Иванов.

Предстои заснемането на продължение на историята на „Ща да ида, майчинко“ – клип към песента „Самодива“.

Аегония е група създадена през 2011 година от Елица и Николай. След няколко месеца към тях се присъединяват Атанас Георгиев на бас и Росен Паскулов на барабани. Те определят стила си като атмосферик фентъзи дуум метъл с фолклорни елементи в някои от песните, повлияни от ирландския и българския фолклор.

 

Ето къде можете да ги откриете:

Website:   http://www.aegonia.com
YouTube:
https://www.youtube.com/user/Aegonia
Facebook:
https://www.facebook.com/aegonia
Twitter:    
https://twitter.com/aegoniaband

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото