ABIGOR с нов албум

Австрийските блек метъл легенди Abigor анонсират нов албум. Изданието се нарича „Totschläger (A Saintslayer’s Songbook)“ и дигиталната му версия е достъпна от днес.

„Totschläger (A Saintslayer’s Songbook)“ не е точно „Nachthymnen Part II“, но с много също толкова величествени моменти. За да обособим повече препратки, някои слушатели могат да се върнат назад дори към „Orkblut“ в някои части, докато други отвеждат към особения и отвъден аспект на „Opus IV“. Не правете грешка, тук говорим за същия разработен екип, който стоварва мощната звукова атака „Leytmotiff Luzifer“ и може би това е най-добрия начин събирателно да се опише новият запис на Abigor – смесица от богатия, определено рифов съвременен блек метъл, обединен с настроението и в някои аспекти дори с аранжиментите и инструментализма на 90-тарските им творби, превърнали се в запазена марка на групата.

Атмосферата, уловена в новото издание се разкрива и от строго апокалиптичния мрак, който съвременният блек метъл въплъщава ексклузивно все повече и повече, за да позволи на 80-тарските метъл влияния, почти погребани в 90-те, било то мелодичната китара или приповдигнатите биткаджийски мотиви, които винаги са присъствали в старите дни. По този начин, целият широк спектър,  някога предлаган от 90-те години, възкръсва в „Totschläger“. Рифово базирана тежест, като в „Gomhorra Rising“ например, (куплетите са композирани като поклон пред стила на Euronymous), бавни меланхолични химни като „Guiding The Nameless“ или утрабърза разрушителна „Terrorkommando Eligos“ – песен, която връща всеки самопровъзгласил се „Panzerführer“ в началното училище.

Модерните симфонични забежки и оркестрални семпли целенасочено са избягвани, като вместо това олдскуул клавири връщат позабравеното старо блек метъл усещане. При все това, в песни като „Orkblut“ и „Tartaros Tides“ се усещат дори пауър метъл влияния и бъдете сигурни, комплексната, неподправена, прогресивна сила на Abigor пламти във всеки един момент.

Албумът е коронован с многобразните или по-скоро безбройни гласове на Silenius, който отново е в неоспорима форма и ни представя запомнящи се рефрени и припеви-химни, рядко чувани преди по такъв начин.

Имайки предвид, че много нови „ортодоксални“ групи експлоатират наследсвото на Каин, Abigor винаги са се колебали да споменат прославения първи убиец в миналите си творби, но този път това е неизбежно. Основна тема в албума, Каин се разкрива като ужасяващ убиец, въплъщавайки продължаващата тематична нишка и комбинирайки различни теми от песните в една фигура – бащата на архаичното насилие, синът на вечния бунт, божествената фигура, разкъсваща веригите, посветена на сатанинското целомъдрие и забранените пътеки. Той представлява отказът да се поклоним и потиснем импулсите и инстинктите и в тази традиция трябва да забраним всичкия страх от последствията, тъй като бляскав свят се отваря пред онези, които  се борят. Ако трябва да бъде пролята кръв, тя ще бъде пролята. В крайна сметка, блек метълът все още е  и винаги ще бъде радикална форма на изкуство. В този дух, Abigor са абсолютно сами и в опозиция на всеки, който се опитва да монополизира или представя невярно знаменосеца от Елигос, опити, които биват постоянно преследвани, тъй като Abigor не се прекланя пред никой и не крачи за нищо различно от своите собствени ценности. Всеки, който досега не е привикнал с тях, както и с религиозния и идеологичен фундамент като цяло, ще намери текстовете принтирани в изобилна 20-странична книжка. Основната тема в албума може да бъде прочетена в текста към песента „Orkblut (Sieg Or Tod)“: „Когато се извърши цялото преклонение, когато всички свещи изгорят, отново настъпва време да сграбчим нож и меч.“

Песните в албума са:

01. Gomorrha Rising – Nightside Rebellion
02. Silent Towers, Screaming Tombs
03. Orkblut (Sieg Oder Tod)
04. The Saint Of Murder
05. Scarlet Suite For The Devil
06. La Plus Longue Nuit Du Diable – Guiding The Nameless
07. Tartaros Tides
08. Flood Of Wrath
09. Terrorkommando Eligos

Физическото издание на „Totschläger (A Saintslayer’s Songbook)“ е в ръцете на World Terror Committee, като лейбълът ще издаде творбата на диск (във формат на книга с твърди корици) и плоча.

Албумът можете да слушате тук.

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 1 година)

    Тази група или по-точно проект винаги ми е подпалвал мрачното съзнание.Едни от творците които ВИНАГИ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗПРИЕМАТ ЗАЕДНО СЪС СВОЯТ АРТУЪРК.Уникално е да се слушат на приглушена светлина или на пълната липса на такава,тогава БЕСОВЕТЕ се отвързват от оковите на общоприетото и запалват вечният огън….ОГЪН предназначен за изпепеляване на прокълнатият фалшив свят.Древни сказания и събития които са в угода на глупците да ги възприемат за легенди.Отвъд дебнещият мрак ни зове съзаклятието на мракобесието което ще ни освободи.Оголени до смърт нерви и очи плачещи за мъката на това което НЕ Е БИЛО.ПОДНАСЯМ ВЕНЕЦ НА СМЪРТТА И КАМАТА Е ВИЛИЦАТА НА БОКАЛЪТ…Кости и прилепни твари в пазвата на избраната Блудница…Блудница за призоваване на богоубиецът….към и отвъд сиянието на зениците…Ни….Вечността не е митология,ТЯ Е спомен за просветените и за просвещение….9 ov 666…<

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото