Midalidare_3DИзписването на думи с перо и мастило върху пергамент и възстановяване на кирилицата на 3D Street Art бяха част от необикновената среща на децата с българската писменост, която Midalidare, Rock In The Wine Valley създаде ден преди 24 май. В събитието се присъединиха и медии, които споделиха емоциите на децата и отразиха красивите кътчета в долината на виното в Могилово. В „изрисуването“ на кирилицата в 3D Street Art се включиха младите художници от СОУ „П. К. Яворов“, Чирпан и детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки„, при Държавна Опера Стара Загора, които пресъздадоха кирилицата в триизмерни букви на алеите на винарната. Така азбуката ще посрещне утрото на празничния 24-ти май в пълния си блясък.

В оригиналния им вариант буквите бяха нарисувани от световно известният художник в 3D Street Art жанра Леон Кеер от Холандия през май, 2016 като част от 3D фестивал с участието едни от най-добрите в света художници.

 

Събитието беше посветено на 24-ти май под надслов „Пази кирилицата!“ и представи рок фестивала Midalidare, Rock In The Wine Valley с W.A.S.P, Doro, Gotthard и Udo Dirkschneider.

 

Midalidare, Rock In The Wine Valley” ще се проведе на 9, 10 и 11 юни 2017-а година. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи, както и на място в Мидалидаре. Цените на билетите са:

За целия фестивал:

–          70 лева (редовна цена) – до 31 май 2017г.

–          80 лева (last minute) – от 01 до 11 юни, 2017г.

Еднодневни:

–          50 лева (редовна цена) – до 31 май 2017г.

–          60 лева (last minute) – 01 до 11 юни, 2017г.

Желаещите да са част само от Piraeus Battle of the bands ще трябва да заплатят 10 лева, за да видят изпълненията на младите банди.