10 години група SEVI

Poster SEVI2020 10 години не са никак малко. Особено когато става дума за българската рок сцена. Още повече когато нямаш подкрепата на солидна музикална компания, а правиш всичко сам. Е, група SEVI доказа, че това е възможно. И продължава да се развива и твори, въпреки трудностите. И какъв по-добър начин за отбелязване на повода, освен концерт? Поводът всъщност, се оказа двоен, тъй като на концерта трябваше да бъде представен чисто новият видеоклип на бандата към песента “Shattered”. За домакин на събитието бе определен столичният клуб Music Jam. Специални гости бяха колегите на юбилярите HELLION STONE, а музикалният избор преди концерта, в паузата между групите и след концерта бе поверен на Tony (Sugar Dj’s).

Като цяло обстановката бе приповдигната. Малко след 20:00 вратите отвориха и пропуснаха първите желаещи да заемат местата си в клуба. Влизането ставаше спокойно и безпроблемно. Обособени бяха два щанда с артикули на групите, а приветливи бармани и сервитьори обслужваха желаещите да се снабдят с освежаващи напитки.

Предварително обявеният начален час бе спазен. В 21:00 на сцената се качиха HELLION STONE и откриха купона с безкомпромисния си стил. Стартираха с парче от предстоящия си втори албум, който – по думите на вокалиста Иван Попов – трябва да излезе през септември, след което заредиха песни от дебютната си едноименна творба, както и още нови песни. Групата показа завидна форма, отлично настроение и себераздаване. Певецът не пропусна да благодари на SEVI за поканата и обеща с колегите му да подгреят по възможно най-добрия начин публиката. И музикантите се постараха да изпълнят обещанието. По време на изпълнението на “For God’s Sake” вокалистът се опита и раздвижи все още полупразния клуб. Бандата закри представянето си със сингъла от първия албум “Vinkelus”, след което благодари на зрителите, направи си станалата вече традиционна снимка на фона на залата и се оттегли, за да отстъпи място на главните герои за вечерта

Настъпилата пауза бе използвана за освежаване от страна на феновете и подготовка на сцената. В 22:00 фоновата музика спря и на специалния екран зад сцената бяха прожектирани кадри от историята на група SEVI. На фона на кадри, изобразяващи морска буря музикантите заеха местата си и започнаха веселбата с парче от предстоящия си албум – „Shattered”. Групата бе бурно приветствана от напълнилия се клуб. Въпреки напрежението около повода и леко неувереното начало, бандата показа завидна форма, прекрасно настроение, динамично поведение от страна на певицата и перфектна сработка. Вокалистката не спираше да нахъсва присъстващите в характерния си стил и да съпреживява всяка една нота. Шоуто на бандата бе съпътствано от светлинни ефекти и мултимедия. Концертът бе разделен на три части, като в паузите между песните на екрана се излъчваха кадри от историята на юбилярите в хронологичен ред. SEVI изпълниха парчета от всички албуми, а Светлана постоянно сипеше комплименти и благодарности към екзалтираните фенове, които не престанаха да се забавляват през цялото време. След края на “Save Me” певицата представи колегите си под бурните аплодисменти на феновете. Ударният финал включваше композициите “Speed Up” и “The Battle Never Ends”, изцедили до край силите и на музиканти, и на зрители. Традиционните снимки на фона на предоволните присъстващи, една от които включваше всички участници – двете групи и диджея, ознаменуваха края на събитието. Очакваше ни обаче и последната изненада, а именно, премиерата на видеото към “Shattered”. Преди него Светлана изчете дълъг списък с благодарности към всички замесени в реализацията на парчето и клипа. И по наложила се традиция обяви, че с останалите от групата ще бъдат на разположение на феновете на щанда с артикули за снимки, автографи или просто да си кажат по някоя и друга дума.

SEVI превърнаха рождения си ден в празник. Празник, преминал на високо ниво и от към изпълнения, и от към себераздаване, и от към атмосфера. Групата за пореден път доказа, че умее да забавлява феновете си и да им доставя това, от което имат най-голяма нужда – положителни емоции и добро настроение. HELLION STONE също зарадваха присъстващите и така купонът определено се получи.

Честит рожден ден, SEVI, и още много концерти, албуми и приятни преживявания!

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото