Започвайки като група от 2 души през 2010 г. в Полша, Serpentheir е създадена от китариста/вокалист Isidore Castanea, който в момента е с псевдоним Dr Caligula. Той си партнира с местния барабанист Coby Janitor. Двамата започват да репетират и усъвършенстват материала и чак през лятото на 2015 г. записват първото EP „Undertones of Yore“. Малко след това Калигула се мести в друг град. Вече сам, той се заема да продуцира EP-то, което довежда до издаването му през август 2017 г. Все още имайки остатъчен материал от предишни години, той продължава да работи по първия дългосвирещ албум.

Издаването на „Protracting the States Invariant“ е прекъсната поради преместването на музиканта в Лондон, през 2018 г., но в крайна сметка е завършена и пусната на пазара през декември 2019 г.

През 2020 г. д-р Калигула започва да проучва различни инструменти и  издава „Shadow People“ през декември 2020 г., малко след като се премества в Дания.

През 2022 г. той преразглежда някои от неиздаваните досега материали от първите години. В резултат на това той завършва „Oneirism“ до края на годината и го пуска през март 2023 г.

В момента работи върху следващия албум.

Може да ви хареса, ако слушате: Thy Catafalque, Shade Empire, Samael, Tiamat, Dimmu Borgir, Windir