Шведската Melodic Death/Black Meta група Hedon пусна първи сингъл от предстоящия си албум. Песента е на шведски език и носи заглавието „Digerdöden“, написана е след като тъжна вест достига до един от приятелите на групата и е посветена на Kristian ”Krille” Hasselhuhn, барабанист на активната през 90-те група Inverted, който напусна този свят наскоро.

Името, Digerdöden означава „когато няма връщане, когато надеждата е навън и дори волята да е налице, има само един изход.“

„Всички имаме свои собствени бойни полета, на които да водим своите битки. Годините както на пандемия така и на лични поражения ни накараха да разберем, че единственият изход е да продължим напред и никога да не се отказваме. От друга страна, има много за обмисляне, но всяко нещо си има време. Това е нашето отражение на изминалото време.“

Албумът се очаква да излезе през пролетта на 2022 и ще носи заглавието „Year of the Witch“. Подробности ще научите скоро.

Hedon са основани през 2012 г. в Gothenburg. До момента имат в актива си един пълноформатен албум „Summon the Demons“ от 2014 г. и ЕР-то „In Blasphemy Reborn“, излязло преди година.

Насладете се на „Digerdöden“: