15 български групи и артисти ще развият своята музикална кариера в третото издание на програмата Музикален Акселератор.

За трета поредна година RockSchool и KMK Records организират програмата Музикален Акселератор, който подкрепя българските музиканти и създаването на качествена авторска музика.

Участието в проекта е напълно безплатно, продължава 8 месеца и помага на артистите и групите да запишат своя авторска песен в професионално студио, да придобият ценни познания за това как функционира музикалния бизнес и да популяризират своята музика пред широка аудитория.

Чрез конкурс опитно жури ще избере петнадесет участници, които ще имат възможността да получат:

  • Запис на свое авторско парче, микс и мастър в Urban House Studio

  • Продукция на студиен видеоклип, с включени заснемане и монтаж

  • Менторски сесии с професионални музиканти и експерти

  • Обучителен семинар, който покрива различни теми от музикалния бизнес

  • Обучение по дигитален маркетинг за музиканти

  • Професионална фотосесия

  • Промо концерт в края на програмата

  • Онлайн популяризиране на песента

Участниците ще преминат през обучителен семинар с лекции и менторски сесии с експерти от музикалната индустрия. Целта е да се предадат практически знания и да се изградят умения, с които те да развият своят музикален проект, да промотират ефективно музиката си чрез дигиталните технологии.

Благодарение на Музикален Акселератор участниците ще имат възможност да реализират свой авторски проект в професионално музикално студио и да заснемат студиен видеоклип.

Така всеки артист ще има готов музикален продукт, който ще промотира онлайн, прилагайки вече наученото по време на програмата. Част от програмата е промо концерт, който ще се състои в края на проекта.

Повече информация и как да кандидатствате в това издание на Музикален Акселератор можете да намерите тук.

Вижте участниците в миналогодишното издание на програмата.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура.

За RockSchool:

Това е най-голямата музикална академия за присъствени и онлайн музикални уроци по китара, барабани, пеене, бас, пиано, цигулка и други музикални инструменти. RockSchool е музикално общество, обединяващо хората, които обичат и творят музика. Целта на академията е да развива българската музикална сцена и да помага на хората да се изграждат като музиканти и личности.