Честит 13-и рожден ден, SEVI!

Времето лети все по-далеко, времето лети безпощадно бързо… Части от текстовете на две великолепни български песни, които описват ситуацията ми с група SEVI. Сякаш беше вчера, когато чух за първи път “Limited Edition” и присъствах абсолютно случайно на онзи концерт по повод откриването на рафтинг сезона по река Струма. И когато си казах, че това е група с потенциал, която при правилно развитие и мениджмънт може да постигне много. 12 години и 3 дългосвирещи албума по-късно това е факт. SEVI не са спрели да вървят нагоре и като музика, и като представяне. Столичният Sofia Live Club приюти събитието, с което музикантите отбелязаха 2 неща – 13-ия рожден ден бандата и излизането на втората част на книгата „Цената да бъдеш себе си“. Датата е 28-и януари, а настроението – като за рожден ден, т.е. приповдигнато.

В клуба бе топло и уютно, а 20-ина минути преди началото доста зрители бяха заели местата си и се бяха отдали на сладко „подгряване“ посредством различни напитки. Двата бара работеха на пълни обороти, предлагайки разнообразен асортимент, включително и няколкото вида брандирана бира “SEVI”, с която Светлана и компания се похвалиха още миналата година. Огромната видеостена зад сцената също бе призвана да стане част от шоуто, на нея се прожектираха визуализации в съответствие с песните, а преди началото гордо се мъдреше колаж от снимки на бандата от различни периоди. Подходяща неангажираща музика се лееше от колоните, сякаш да подчертае качеството на озвучителната система, която е на много високо ниво. По традиция до входа на помещението бе разположен и щандът с артикули, който предлагаше всякакви продукти, включително и новата книга.

През годините SEVI се наложиха като група, която не прави компромиси – нито в музиката си, нито на сцена. Следвайки своя път, музикантите нито за миг не изневериха на посоката, за което си спечелиха солидна фенска маса, изпълнила за пореден път мястото, където свири бандата. Малко след 21:00 Светлана, Рали, Павката и Алекс се появиха на сцената и дадоха старт на купона с песен от третия албум “Follow Me”“Save Me”. Последва и заглавната композиция от същия албум, която отприщи страстите у зрителите и по-емоционалните се включиха в забавата, изпълвайки пространството пред сцената. Характерното за групата себераздаване отново бе налице от първата до последната минута. Само можем да предполагаме каква цена плащат, за да бъдат себе си и всеки път да дават най-доброто, на което са способни. Гласовитата и харизматична Светлана за пореден път показа целия си арсенал от умения, включително и взаимодействието с публиката, развито до съвършенство. Мъжете също импонираха всеки по своему и със своята емоционалност, а групата действаше като добре смазана машина. Емоцията е движещото начало в SEVI, а пък музикантите успяват да я предадат по простичък, но изключително ефективен и атрактивен начин. По отношение на песните бандата циркулираше основно около последните два албума, но не липсваха и нови песни („Hate You“, “Dark Knight”, “Shattered”) , както и парчета от първия албум (“Speed Up”, “On My Own”). В типичния си стил Светлана не спря да сипе комплименти към присъстващите, а те отговаряха с оглушителни възгласи и аплодисменти, раздавайки се до последен дъх. Шеговитите реплики от страна на певицата между песните доказаха, че въпреки напрежението, музикантите са в настроение. След “To Hell And Back” Светлана представи групата под бурните аплодисменти на възторжената публика. По време на „On My Own” пробляснаха светлини от телефони, съвсем в духа и стилистиката на лиричното откровение, което представлява песента.

Неусетно приближаваше краят и го усетихме, когато Светла заговори за битки, победи и т.н. и последва „The Battle Never Ends” – песента, с която традиционно завършват концертите на SEVI. Този път обаче получихме още – първият сингъл от предстоящия четвърти албум “Shattered”. Нови благодарности, събиране на музикантите в средата на сцената и… Край? Не и този път. Възторжените възгласи на присъстващите оставиха формацията на сцената за още 1 песен – “The Call”. Поредни благодарности и… концертът приключи. Но финалът на събитието бе далеч. Последва представяне на книгата, а след края му музикантите се поклониха, направиха си снимка на фона на бушуващата фенска маса и по традиция фенове и музиканти се срещнаха в мърчандайз зоната за снимки, автографи и кратки, но съдържателни разговори.

Отмина още един концерт на група SEVI. Едно събитие, което буквално отлетя като миг, но което ще ни държи дълго време. Може би до следващия техен концерт. Пожелаваме на групата много здраве, късмет и още дълги години да ни радват с музиката си.

Честит рожден ден, SEVI!

Сетлист:

Intro
“Save Me”
“Follow Me”
“Am I Alive”
“Never Again”
“Screw You Honey”
“Bitter Of Taste”
“Dark Knight”
“The Art Of War”
“Don’t Hesitate”
“One Time Thing”
“Hate You”
“To Hell And Back”
“Speed Up”
“On My Own”
“Fade Away”
“The Battle Never Ends”
“Shattered”
“The Call”

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото