Германската атмосферична прог метъл шайка COLDUN зарадва феновете си с текстови видеоклип към „The Forest And The Soul“, който може да гледате по-долу. За видеопродукцията се е погрижил барабанистът на групата NC. Композицията е включена в предстоящия албум на бандата „Grand Sun Ritual“, който трябва да излезе на 15-и януари 2021 г. Предварителни поръчки се приемат на този адрес. Материалът е смесен и мастериран в Priory Recordings, Birmingham, Великобритания, от Greg Chandler. Предната корица е изработена от KaGo.O_O. Фронтменът Coldun споделя:

„В „The Forest And The Soul“ става дума за трансцеденталното пътуване между живота и смъртта, преплетено с гората като символ на място за връзка със сътворението. Парчето описва прекрасното чувство да минеш този преход – като съвършено прелитане през гората.“

„Grand Sun Ritual“ е записан от групата в състав: Coldun (вокали, бас, орган, синтове), ZK (китари), MR (китари) и NC (барабани). Като гост музикант в записа на „Grand Sun Ritual“ се включва Markus Bär (саксофон).

Съдържание:

„Grand Sun Ritual“
„The Forest And The Soul“
„Down Below“
„Salvation Day“
„Stories Untold“
„Hail Out To Thebes“
„I Dreamed That Dream“