Днес, 26.02., в 11:00 е премиерата на първия официален видеоклип на родената в Бургас пост-гръндж, саутърн рок група LEK CITY CASE. Дебютната им песен Broken излиза като радио сингъл в края на 2020, а вече си има и ярка видео форма в YouTube.

Видеото на Broken е снимано в края на миналата година в Red Panda Studio от Bashmotion и е по оригинална идея и режисура на Жоро Панчев. Това е първото официално видео на саутърн рок групата, a заснемането му предизвиква режисьора, познат от масови поп клипове Bashmotion, да извика: „Най-после малко рок! Бъдете велики!“. Шумни китарни рифове, силен текст, скелет, ретро автомобил и една сърна ­- това са главните герои в интензивния мрачен епос Broken.

LEK CITY CASE не се побират лесно в стилови рамки, с удоволствие свирят пост-гръндж, алтърнатив и прогресив, но в музиката им най-силно се усеща саутърн рок със слъдж влияния. Заедно са от 2013, но след поредица от неприятни моменти, сред които – загуба на основен член от групата и многобройни смени на други, групата се събужда за нов живот през 2019.

LEK CITY CASE се захваща сериозно за  работа по авторски материал, записва чисто нови песни и участва на няколко местни фестивала като July Morning Fest, Lokum Fest Burgas и Summer Boulevart Fest в Бургас, както и в няколко клубни гигове и концерти.

През 2020 LEK CITY CASE правят и първите си професионални студийни записи в Audioslot в София под зоркото наблюдение и ръководство на всемогъщия Васко Райков от Odd Crew и издават пилотния си сингъл „Broken“. LEK CITY CASE правят краткосрочни планове за ЕP и вече са готови с втората си песен, която предстои да излезе през април.

Lek City Case са:

  • Иван Петков – вокал
  • Борис Николов – китара
  • Александър Георгиев – бас
  • Иван Янков – барабани

@Spotify Lek City Case

@Bandcamp Lek City Case

@Facebook Lek City Case

@Instagram Lek City Case

@Youtube Lek City Case

Photo credits: Жоро Панчев