Концертът ще е на 20-ти септември в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано №8).

Билети в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg: https://epaygo.bg/3498746886

До 15-ти септември включително, ще са на цена от 40 лв. В деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

Музика, умело балансираща на ръба на акустичния ритуален метъл и епичните песни на Древен Сибир и Стария Север. Пътувайте между студените пейзажи на тундрата, монголските степи и скандинавските фиорди чрез песните на NYTT LAND, вдъхновени от традиционната музика на коренните народи на Сибир.

Създадена от шаманската двойка Наташа „Баба Яга“ и Анатолий Пахаленко през 2013 г., NYTT LAND е една от най-завладяващите и призрачни групи, които мрачната фолк сцена може да предложи.

Деветият им епос, озаглавен Torem кани слушателите в мистичен свят на древни ударни инструменти и хипнотизиращи вокални сфери. Албумът ще ви отведе на уникално звуково преживяване и пътешествие в новата трилогия на групата, посветена на трите свята в космологията на тяхната земя. В Torem се пее на старите езици на ханти (сибирско индианско племе) и старонорвежки (староисландски), а заглавието му на фино-угорските езици на коренното население на Сибир означава „Велико небе“ – Великото небе, на което седят предците и където душите на хората и животните се прераждат под формата на птици. Това е и мястото, където шаманът прави първото си пътуване, за да научи мъдростта на Великия дух.

Уникалното звучене на NYTT LAND е вдъхновено от звука на сибирската природа – музикалните им корени са дълбоко свързани с митологията, историческите теми и древната шаманска култура. Не можете да устоите на песни като хипнотичната „Nord“, песен за цикъла на живота, смъртта и прераждането, или когато в „Huginn and Muninn“ два гарвана са надарени с реч. Песента се основава на ролята на Huginn и Muninn като пратеници на върховния бог и е свързана с традицията на шаманските практики и с общата символика на северните народи, изобразяваща гарвана като източник на скрито знание. Текстът и ритъмът на песента се интерпретират като трансценденталното пътуване на шамана, който се притеснява дали ще може да се върне от това състояние. Кулминацията на космическото пътешествие на NYTT LAND е „Rise of Midgard“, която отбелязва появата на образа на раждането на шамана, въстанието на гиганта Имир на средния свят (Midgard) като най-висшето творение на боговете в тяхната сила; а групата осигурява перфектния музикален саундтрак!

С интелигентни, завладяващи разкази, призрачни визуализации и атмосферни, ембиънт, но масивни мелодии, обгърнати от уникално гърлено пеене, медитативни ритми и неземен дух на митологията и природата, NYTT LAND си осигуряват безспорен връх сред албумите на 2023 г.! Албумът е силно препоръчителен за феновете на HEILUNG, WARDRUNA и RUNAHILD.

NYTT LAND идват, за да съживят духа ви!

Очаквайте още информация, обявяване на подгряващи групи и следете подробностите във Фейсбук събитието на страницата на клуб Live & Loud тук: https://www.facebook.com/events/740790298228633