Руски затворници слушат AC/DC и BON JOVI по принуда

Изданието Newsweek съобщава, че един от най-строгите затвори в Русия има плейлист с песни, който пуска на затворниците по високоговорителите всяка сутрин, позовавайки се на затворник. Според политическия затворник плейлистът съдържа много песни на BON JOVI, хитове на Moby и „Thunderstruck“ на AC/DC. Руският химн и песни за Москва също са включени в списъка.

Следственият арест Капотня-7 се намира в квартал Капотня на около 20 км от центъра на Москва. В него пребивават политически затворници, хора на изкуството, представители на организираната престъпност, бизнес лидери, терористи и държавни служители, обвинени в различни престъпления. Един от последните високопоставени задържани бе лидерът на опозицията Алексей Навални, който бе поставен под карантина там заради COVID-19 преди да бъде преместен в друг затвор за излежаване на 9-годишна присъда за измама. Навални, яростен опонент на президента Путин, все още се възстановява от опита за убийство с нервнопаралитичен агент, за който се смята, че е извършен от служители на Федералната служба за безопасност (ФСБ).

Повече може да прочетете тук.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото