Родни метъл музиканти с колаборация в памет на жертвите от румънския клуб „Colectiv“

За четвърта поредна година Добромир Василев (aудиоинженер и единствен член в самостоятелния си проект Rêve) организира създаването на кавър в памет на група GOODBYE TO GRAVITY и феновете, които загубиха живота си в трагедията в клуб „Colectiv“. Тази година кавърът е на песента „Horizons“, която е от първия албум на GTG, излязъл през 2013 г.

„Всяка година се пробвам да включа колкото може повече музиканти в проекта, за да може да споделим невероятната музика, която GOODBYE TO GRAVITY ни оставиха, и да накараме повече хора да научат и за нея, и за самата трагедия, като се надявам това да предотврати втори случай като този в „Colectiv“. В предишни години към проекта са се включвали музиканти/инженери от цял свят, но тази година реших, че ще е добра идея да попроменя състава и да направя кавъра само със сънародници. Е, с изключение на нашия страхотен монтажист Анди Думитреску и цветовия редактор Елиза Пиржол, които очевидно са румънци, ха-ха…“

Тазгодишният състав, участващ в направата на кавъра, се състои от Калин Велчев (THIS BURNING DAY) с екстремни вокали, Александър Александров (HECKTIC) на соло китара, Боян Парушев на ритъм/лийд китара, Добромир Василев (Rêve) на чисти вокали и ритъм/лийд китара, Теодор Чирпанлиев (WILL OF THE AWAKENED, COOL DEN) на барабани, Иван Николов (FROM THE ASHES) на бас, Мартин Димов (KARABULGAR) прави смесването, Емилиян Арнаудов (EXA Audio) прави мастерирането, Елиза Пиржол е по цветовите корекции и Анди Думитреску (Videosama Romania) монтира видеото.

Колаборацията отбелязва петата годишнина от трагедията в клуб „Colectiv“ в Букурещ, при която бе отнет живота на 64 души (от които всички членове на групата GOODBYE TO GRAVITY, с изключение на фронтмена Андрей Галут) и 146 души бяха ранени. По-долу можете да гледате тазгодишния кавър на „Horizons“, а изпълненията от предишни години ще намерите в YouTube канала на Добромир Василев.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото