Днес, на 8 октомври 2021 г., излиза дебютният сингъл на младата българска Death/Doom metal банда GODS OF ANCIENT. Името на парчето е “Serdica”, а ето и коментарът от страна на групата:

“Serdica” е история за безскрупулна и жестока проява на доминация над врага. История за това как крепостта Сердика (днес София, България) е била завладяна от свирепия хан Крум, и присъединена към българските територии. 

През пролетта на 809 г., след обидна засада при опит за преговори от Византийска страна, Крум повежда армията си към Сердика и изплисква вратите ѝ с кръвта на над 15 животни в името на Тангра, по военен прабългарски ритуал. Изплашен от гледката, императорският поставеник моли за милост и ескорт при условие, че предаде Сердика в замяна. Крум се съгласява и когато портите се отварят, той нахлува, избива, изнасилва и подпалва над 6 000 души византийски армейци – по този начин оставяйки съобщение на император Никифор I Геник за това, което ще се случи по-късно с главата му; и това, което ще означават българската сила и груб дух през десетилетията.

Това бе първата песен написана от GoA, започната на първата ни репетиция на 12.09.2020 и уважително първият ни издаден запис, възпяващ вярата ни към величието на историята, потеклото и Измерението незнайно.“

Записите са извършени в състав:

Даниел “Zixxth” Динев – вокали, бас, лирики
Марио “Marcus” Николов – китари
Антон “Torden” Андонов – китари
Тервел “Trivelius” Дунчев – ударни

Миксът и мастерингът е дело на Антон Андонов, а за обложката е отговорна Румяна Заркова.

“Serdica” в стрийминг платформите:

YouTube link
Bandcamp link
Spotify link

Gods of Ancient в социалните мрежи:

Facebook link
Instagram link