Първо демо от NATTEHIMMEL

..Извън гората и в нощното небе! Nattehimmel е чисто новият проект на членовете-основатели на двете норвежки групи In The Woods и Green Carnation; братята Botteri.

Christian (китара) & Christopher (бас) се завръщат към своите блек метъл корени и се обединяват с наскоро напусналия вокалист/китарист/клавирист на In The Woods, англичанинът James Fogarty (също Old Forest). Към тях се присъединява техният дългогодишен сътрудник Sven Rothe (Strange New Dawn) на барабани.

Nattehimmel (норвежки за „Night Sky“) е пряк потомък на ранния In The Woods – инжектира нов живот в Black/Pagan Metal звука от началото на 90-те за оформянето, на който те имат голяма заслуга.

Основана през януари 2022 г., Nattehimmel веднага започва да сглобява и довършва различни песни, които са били в процес на създаване, и записва 5 композиции в техния уникален стил, които да изпрати на приятели. Hammerheart Records веднага разпознава качеството и наследството на музиката и ограничено демо издание от 3 песни „The Night Sky Beckons“ вече е издадено от Hammerheart Records. Групата работи усилено по първия си албум. Предстоят още новини…

По-долу ви представям заглавната песен „Astrologer“, а самото демо ще излезе на 20 май чрез Hammerheart Records.

Обложка и траклист:

1. Astrologer
2. Mountain of the Northern Kings
3. The Night Sky Beckons

За фенове на In the Woods, Green Carnation, (ранните) Dimmu Borgir, Ulver, Gehenna. Без да е пресилено само ще добавяя, че това е музиката, по която феновете на норвежкия блек метъл от втората вълна отдавна копнеят с носталгия. За радост все още има кой да пази традициите и да ни върне назад във времето.

Предварителна поръчка.

Официални ресурси:
https://www.facebook.com/NattehimmelOfficial

  1. #1 написан от traviata (преди 7 месеца)
    • #2 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 7 месеца)

      Да,Мрачно-Красиво ще да е…Брей,май 90-те са живи…все още…

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото